E-Agrar

Не сматрам ја ништа него сматрам да овде разговарамо а из сваког разговора се може доћи до некаквог решења.

Кажем, погледај Закон о облигационим односима где пише Прећутно обнавање закупа.

ПС

Колико сам ја разумео, оверавају се потписи уговарача код нотара а не садржина уговора. А уговоре обрађује тај закон.

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_obligacionim_odnosima.html

PRESTANAK ZAKUPA

Prećutno obnavljanje zakupa

Član 596

Већ у следећем члану имаш о отказу уговора који је лакши код уговора са неодређеним роком (бар сам ја тако разумео). Ако неко има боље објашњење нека напише.
Ja znam da kada nisam produžio/obnovio uvovor o zakupu ranije, po isteku ugovora automatski su mi te parcele bile obrisane iz gazdinstva. Niko ništa nije prećutkivao.......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ako se sad ubacuje nova zemlja kupljena npr i zemlja u zakupu ,jel se dobijaju subvencije ove godine ?.
Nigde još nije zvanično naznačeno da li se dobija subvencije za nove parcele ove godine ili sledeće, zvao sam i 0800 106 107 ni oni još nemaju takve informacije.

💬 Tako da je moguće da će se dobiti subvencije i na nove parcele koje su ubačene ove godine.

Pozovite i vi možda se nešto promenilo od kada sam ih zvao.

Ja znam da kada nisam produžio/obnovio uvovor o zakupu ranije, po isteku ugovora automatski su mi te parcele bile obrisane iz gazdinstva. Niko ništa nije prećutkivao.......

Е-аграр ради по правилнику. Тамо сам видео да се користи и датум истека уговора (у неком летимичном прегледу). То што је у закону о облигационим односима може бити само основ продужења истог уговора. А на теби је да ли ћеш поново убацити те парцеле.

Значи, ако не убацује аутоматски, пријавиш их поново...

Е-аграр и закон о облигационим односима су различите ствари. Осим ако они у Е-аграру не сматрају да је тај закон меродаван.

ПС

@dragan.kovacev је тако написао поруку да је изгледало да су аутоматски пребацили парцеле по истеку закупа (касније је мало другачије и јасније написао). Зато сам навео закон који би објаснио да је тако могуће, ако се десило...али Е-аграр ради по правилнику (можда баш не увек и по законима) и решавају на свој начин.

Интересује ме једна ствар да ли може прво да се уради обнова газдинства са таквим затеченим стањем а после да се уносе измене парцела под закупнином и унос нових сетвених структура

juce sam uneo izmene o biljnoj strukturi i posle toga usao u epodsticaje.
прво сам обновио газдинство па сам после изменио биљну структуру не знам да ли због тога не могу да уђем у еподстицаје отвара ми празну страницу

Вероватно још није ажурирана верзија за субвенције зато и не реагује на еподстицаје,мада видим да су захтеви за нафту и рефакцију откључани

Probao veceras da udjem, nece da mi ocita uopste kad unesem mejl samo vrtii, da se nekome to desavalo?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Da li taj vlasnik zemlje ima kojim slučajem otvoreno gazdinstvo?
Meni su recimo automatski brisali parcele koje čekaju ostavinsku a hodile se do uvođenja E-agrara na vlasništvo,deda je bio član mog gazdinstva.Ove od komšije u SAD-u, isteko ugovor stoje još uvek.

прво сам обновио газдинство па сам после изменио биљну структуру не знам да ли због тога не могу да уђем у еподстицаје отвара ми празну страницу
Probao veceras da udjem, nece da mi ocita uopste kad unesem mejl samo vrtii, da se nekome to desavalo?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Sigurno je u pitanju Serverska greška (Proradiće to kako treba::super::::prica::)

502 Bad Gateway

nginx/1.18.0 (Ubuntu)

epodsticaji.eagrar.gov.rs

Failure loading menu

После кад сви нагрну редом да куцкају па уношење рачуна гориво захтеви рефакција има сервер да опаучи само тако

...
Meni su recimo automatski brisali parcele koje čekaju ostavinsku a hodile se do uvođenja E-agrara na vlasništvo,deda je bio član mog gazdinstva...

Јеси ли покушао да убациш те парцеле али на другачији начин: са изјавама наследника у твоју корист, ако ниси ти једини наследник.

Како би гласиле те изјаве, не знам...али наследници су држаоци и имају одређена права и пре стицања фактичког власништва.

ПС

Погледај закон о наслеђивању и закон о својинскоправним односима...или лепо одеш код адвоката па нека он објасни да ли можеш (и на који начин) пуноправно користити те обрадиве површине пре коначног исхода оставинске.

Nazad
Vrh