Super,hvala puno na informacijama
Није ми јасно зашто постоји потреба да се нешто збрзи и иде "пречицом" по сваку цену. Имаш уговор и он те оптерећује док је на снази (уговор садржи и права али и обавезе). Онда, тај уговор може неком другом да направи проблем. Не знам зашто споразумно не раскинете тај уговор и проблем решен.
ПС
Да ли је баш могуће да може без раскида...питање је како се тумачи у Е аграру, а још више како се примењује. У правилнику каже да се измене врше у складу са чланом 18, односно да се при измени у регистру прилаже документација у складу са чланом 18. Ако тамо пише (у члану 18) да се прилаже уговор о закупу, онда би требало д се при измени приложи основ за брисање, а то би био раскид уговора.
Ако они сматрају да може без раскида и да нема (и неће бити) неких последица онда може без тог раскида уговора. Само у случају да је требао раскид уговора онда неће трпети Еаграр него пољопривредник...или неки други пољопривредник који склопи уговор са истим закуподавцем а већ постоји уговор за ту површину. Па би, ако је тако могуће, могло да се склопи 100 уговора за исту обрадиву површину...цело село би могло да склопи уговор за исту ствар...мало ми је то...онако...