I za čega će sve da nam služi E-Agrar? Jel i za onaj podstica za biljnu proizvodnju, ako bude ove godine.
Zamisljeno je da SVE ide preko eagrara.
Kada se ulogujes/nakacis na platformu eAgrara koji jos uvek niko ocima nije video od nas smrtnika, tu ces videti sve svoje prijavljene parcele, strukturu biljne proizvodnje, mozes menjati setvenu strukturu itd. I kako su rekli, imace dve ikonice, da se prijavis za osnovne podsticaje po hektaru, a imas i ikonicu za mere agrarne politike tj za neke povracaje, za tov junadi, jagnjadi, zasnivanje voca itd.
Skoro sam siguran da treba da se aktivira i cloud tj elektronski potpis, sto se uradi u par klika kada vec imas consentID aplikaciju.
Kada podnosis zahtev za neku kupljenu masinu primera radi, popunjavas sve papire kao i do sada, ali sve u digitalnom formatu tj direktno. Papirologija je ista kao i do sada, samo ne postoji fizicki papir, a neki dokumenti koji su kao prilog, oni se skeniraju i zdruzuju predmetu. Itd.
Licno moje misljenje je da nece smeti da ostave mnogo ljudi bez osnovnih podsticaja ove godine. Procenat uradjenog posla je sada oko 15 do max 20% i to su oni korisnici poput nas, koji koristimo internet, forum, imamo pametne telefone tj imamo informacije. Tako da procenat koji su prosli ovaj prvi korak je sada najveci. Sledi smanjenje po meni...
I kada bude veliki procenat shvatio da je izvisio za osnovne podsticaje, eto mogucih nemira.