Bio sam napisao mail upravi za agrarna plaćanja i eAgraru (preko kontakt forme ("budimo u kontaktu")) sa istim pitanjem - kako rešiti situacije sa plodouživaocima i maloletnim licima kao vlasnicima. Danas mi je stigao odgovor koji je, po mom mišljenju, bez veze. Preporučeno mi je da sam unesem parcelu u zemljišni fond (a ja pitao KAKO to da uradim zbog plodouživaoca koji je član mog gazdinstva, ali vlasnik nije u mom gazdinstvu, pri tom je vlasnik maloletno dete), ili da zahtevam od katastra da stave JMBG nosioca gazdinstva na svaku parcelu. Niđe veze... Ali ajd', pretpostavljam da su hteli da kažu da tražim u katastru da stave vidljivim ko ima plodouživanje. Možda, a možda i nije... Nije mi problem, otići ću do katastra ali osećam da će me gledati u belo i predložiti da mi izdaju izvod parcele koji se, jel te, plaća. A neću da plaćam za nešto što sam već jednom platio i odneo u trezor.
Sad već polako gubim strpljenje i živce, i verovatno ću rešiti problem kraćim putem i napraviti zakup za datu parcelu. Ali i tu dolazim do potencijalnog problema, s' kim da pravim zakup tj. ko da stoji u ugovoru o zakupu kad je vlasnik maloletan...