Duvan -- opšta tema

Moj se drži, ima jako puno posla sada u njemu. Zalomio sam 2/3 pa trebam krenuti sa drugim prskanjem. Za desetak dana Fazor. Podbira još nešto imam za skinuti, uglavnom ide pomalo.

Dobar voda mu je zivot, koliko najduze moze traka da zaliva.? Ja se ubi sa tifonom ne mogu da postignem zalivati sve parcele
8c463628cf7f118c97aecb720366e05d.jpg

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Ne razumijem baš pitanje?
10 ha zalivam, gdje imam po jutro ili dva, to može svaki dan zalivati ako treba. A koliko vode izbaci kpk ovisi o bunaru, negdje mogu zalivati po jedno kj, negdje bez problema po 2,5 kj. Na 4 lokacije imam duhan, 4 pumpe, u globalu na većim parcelama svaki drugi dan dobije vodu. Ne znam točno koliko po kvadratu dobije u jednom zalivanju, ali uglavnom pumpe rade svaki dan.
Dok su ovakve suše, obično se zaliva od 15.6. do 1.9.

Ovisi o pritisku i količini vode iz bunara. Ja guram i po 300 metara, ali naravno da se manja površina zaliva...

Ne razumijem baš pitanje?
10 ha zalivam, gdje imam po jutro ili dva, to može svaki dan zalivati ako treba. A koliko vode izbaci kpk ovisi o bunaru, negdje mogu zalivati po jedno kj, negdje bez problema po 2,5 kj. Na 4 lokacije imam duhan, 4 pumpe, u globalu na većim parcelama svaki drugi dan dobije vodu. Ne znam točno koliko po kvadratu dobije u jednom zalivanju, ali uglavnom pumpe rade svaki dan.
Dok su ovakve suše, obično se zaliva od 15.6. do 1.9.
Mislio sam moze li 250m dugacke redove da tera ili mora presek da ide na pola? Ja tifonom svaki 7 dan udjem u parcelu ne mogu brze da okrenem krug.

Kod nas se sezona privodi kraju. Nazalost dug period bez kise je ucinio svoje. Sad vec ima njiva koje su obrane skroz. Od godine za koju smo mislili da ce biti rekordna docemo na to da cemo imati 600kg/ha suvog lista. Mislio sam da ne moze gore od prosle godine, ali ipak moze.

I kod mene ovih 7 dana sto ce biti 40stepeni to ce mu biti presudno dzaba zalivanje izgore sve

Kolege kako ide berba? Kod nas ovaj pozni duvan sad se povratio ko zna kad ce biti za berbu. Da li bi mogao da ga opalim sa royalom da poguram zrenje?

Mi imamo jos nekih 20 susara otprilike ali to je redovan duvan sadjen od 1.05 do 15.05 ima ga i zelenog i zrelog ali skidamo sve u počep. Inace isao sam sa 20l royala po ha uz 800l vode

Da li se jos negde sadi berlej,mi smo ga nekad radili,zadnji put ja mislim pre 25 god?Pre toga svake godine pola lanca do lanac.

Послато са SM-A207F помоћу Тапатока

Kolege kako vi uzucujete zeleniji duvan? Stari hoce da proba da malo pritvori gornju klapnu da sprijecimo isusivanje lista. Ovo sto sad beremo prilicno je zeleno. Duvan sadjen 30 aprila a zeleno haos.

Nazad
Vrh