Duvan -- opšta tema

Kolege da li ste koristili bio freeze? Kod nas najavljivali bez mraza cio mjesec pa nismo nesto ni zurili. Sinoc pokazuje 2 jutarnja, a duvana ima more. Pa se sad razmisljam isplatili se to probati?

Jel gotova sezona 2024? Mi imamo jos jednu i gotovo za ovu godinu. Nesto bas i nemamo volje s obzirom kakve su hladnoce. Radili smo sad 11 dana zaredom. Brali u susare kad nismo imali susaru brali smo na zemlju.

Mi zavrsili pre 15dana, a ima sto su brali tarupirani duvan do pre 7 dana ali mraz svaki dan pa ga nema vise.

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Kolege kakvi su planovi za narednu sezonu? Kod nas dosta novih proizvodjaca, a susaru ni za lek ne mozes naci

Godina je bila specifična, ali planirane brojke su ispunjene. Povećava se malo, ali ništa strašno, uglavnom zbog plodoreda. Znam samo da moram kopat još bunara i napraviti dobar remont ramova...

Kod mene sve bunari na 10m ali ove godine nisam imao dobar pritisak vode na tifonu i za sl god se plasim da nece biti dovoljno vode za tifon, a sto se tice ramova kod nas svi izbacuju siroke dvoredne ramove i sve se kupuju novi ramovi jednoredni

Uf, kod nas to nebi prolazilo, s obzirom koliko stavljamo u ram. Ima jedan te jednoredne, ali sušara osuši upola manje. Kod nas sad ima puno kombajna pa ih je dosta na kontejnerima.

Cini mi se da oko 52kg stavljaju sirovog lista u jednoredne sve zavisi od duvana, a mi oko 62kg u dvoredne. Alu jednorednih u moju susaru od 42 rama stane 48

Nazad
Vrh