Duvan -- opšta tema

Ove godine 90% se ide na ranu proizvodnju, e sad sve zavisi od aprila i maja kakvi ce biti

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Mi smo poredali 2.5 plastenika imamo jos 1.5. Nazalost imali smo smrtni slucaj u porodici pa nas je to poremetilo a trebali smo do 20 og staviti sve na vodu.

Povecanje za nekih 400 komada. Ustvari to je vracanje na staro koliko smo sadili prije 5 godina. Da li ima neko masinu za sijanje da proda? Najbolja je ona od pleksiglasa.
Sigurno da ima mi je imamo od 2007god i dobro bas seje. Koliko ha radite? Jesu kod vas sta podizali cene.?

Sadnja kod nas pocinje od sutra, mi cemo nas poceti iznositi za nekih 10 dana.

I kod nas su poceli, ja necu jos krecem od ponedeljka da ga zalivam
9a9a9599f1844169c783a3d681b049c7.jpg

I ovo je slika od prije 6-7 dana, isto bi već mogli krenut, ali idući tjedan kreće zalamanje, neki su i krenuli.

Ima i kod nas, sadnja je išla ranije, e sad ovisi i ko zaliva i kako je krenuo duhan i kako se prihranjivalo. Vegetacija je općenito brža svemu ove godine.

Jos 10 dana ovakve temerature i cao zdravo, dzaba zalivanje kada zreli naglo a ne moze se postici obrati.

Kod nas je vrijeme uzas. Nabrali 5 komada i otisao na odmor. Juce se vratili katastrofa. Ne zna se sta je gore. Podbrani danas brali drugi put. Rani duvan je zavrsio svoje. Pozni duvan malen ostao podbir propada. Planirali zalamati ove sedmice ali smo stopirali da vidimo da li ce biti kise. Tecnost ove godine 65 evra kanister od 5 litara.

Nazad
Vrh