Duvan -- opšta tema

Pozdrav za sve na forumu.Ako neko ima secenu virdjiniju da proda neka mi se javi na ovaj broj 061/4050490.

Aco, nije nikakav problem što oreš na proleće jer je lako zemljište. Imaš mogućnost zalivanja pa neće biti problema ni sa vlagom. Što se količine đubriva tiče zavisi od sorte virdžinije koju sadiš. Virdžinija je tip duvana kojoj je azot potreban do prve berbe, a to je od sadnje 45-60 dana. Veća količina azota negativno utiče na kvalitet duvana. U svakom slučaju ne preteruj sa azotom u zaoravanju. Možeš ga dodati i kasnije ako je potrebano, jer možeš zalivati. Kalijuma naravno treba, ali u sulfatnom obliku. Veoma je bitno i koja je kultura bila pred usev na njivi. Kako zbog đubriva, tako i zbog zemljišnih štetočina. Moj ti je savet da izvršiš tretiranje zemljišta insekticidom. Itd, itd, .....

Hvala na informaciji. Pred usev je kukuruz na jednoj parceli a na drugoj je livada koja nije orana jedno 20 godina isto je pored reke, tako da cu se posavetovati i sa mojim terencem u svakom slucaju hvala. Pozdrav.

Jedan prijatelj je zainteresovan za kupovinu duvana od 1. ruke. Duvan je namenjen za motanje pa bi trebalo da bude tako pripemljen. Ne razumem se baš najbolje u duvan tako da ću samo proslediti vašu informaciju dalje, pa se vi dalje dogovarajte šta i kako.

Pa ako neko ima duvana na prodaju nek posalje svoj broj telefona na PP.

pozdrav drugari,dugo me nije bilo,pa da se pohvalim, prodat berlej od preklane,bačkopalanački,muka mi od njih kad se samo setim, čovek mi platio 1 evro tel-kel,toliko sam i tražio,a što me najviše iritira to, da je ovde jedan pojedinac pametniji od " celog sela " i savetuje druge da upotrebe logiku, a o matematici ni reči koliko imao posađeno duvana,koliko predao, po kojoj ceni, ništa,zasad toliko.

Evo ti matematike-rasađeno 20000 biljaka,neto kilaža 3245,duvan je navodnjavan i prosečna cena je 1,50 eura + PDV.Duvan treba znati proizvesti,nije to za svakoga.

Evo ti matematike-rasađeno 20000 biljaka,neto kilaža 3245,duvan je navodnjavan i prosečna cena je 1,50 eura + PDV.Duvan treba znati proizvesti,nije to za svakoga.
Ma šta napriča . Po tebi ginekolog ne može da bude dobar kuvar. Prekinite bre više i ti i tebi slični na ovom forumu da gurate priču da samo vi kojima je poljoprivreda osnovno zanimanje imate pravo da se istom bavite.Ko ima volju da radi i naučiće ,ako nešto nezna tu je ovaj forum pa nek postavljaju pitanja ,naći će se uvek neko da odgovori i pomogne savetima

nuikola,jeste li isplaceni?
Koliko ja znam svi proizvodjaci su isplaceni,nije bilo problema sa isplatom.Hteo bih samo da odgovorim Zisu,mislim da me nisi dobro razumeo,hteo sam da kazem da se duvanu treba posvetiti i da treba slusati savete iskusnijih,procitati dosta literature i ono sto je najvaznije,sticati znanje kroz iskustvo.Ukoliko zelis ozbiljno da se bavis proizvodnjom duvana.

nuikolaPa kad ste škrti na pisanju .kako neko ko ima volju da krene sa sadnjom duvana za svoje potrebe da shvati @Duvan treba znati proizvesti,nije to za svakoga. @ I ja sam prošle godine prvi put sadio i kao laik u ovoj proizvodnji što čitanjem što savetima iskusnih shvatio da je duvan i sve oko njega prava nauka ali ko ima volju naučićei najbolje se uči na tuđim greškama .Zato sa moje strane imaš izvinjenje a i Ti kad daš neku konstataciju to i obrazloži da ne dođe do nerazumevanja:ppozdrav:

Pozdrav svima na forumu,ima li neko da prdaje duvan VIRDJINIJU,potrebna mi je veca kolicina...moze na tel 061/4050490 ili PP poruka.Unapred hvala.

mica1974 Ne mogu da ti pošaljem poruku [h=3]Sledeće greške su se dogodile tokom slanja ove poruke[/h]
  • mica1974 has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove mica1974 from the recipient list and send the message again.

mica1974znači da treba da odeš na "moja podešavanja " na svom profilu i da podesiš ta mo da primaš poruke od svih članova ako ti je podešeno na "samo od kontakata i moderatora" a to izgleda ovako Privatne poruke
  • Privatne poruke:
    • Private Messaging uključene
    • Private Messaging isključene
    Ovaj forum sadrži sistem privatnih poruka, koji dozvoljava članovima da šalju poruke jedni drugima.

Ako neželite slati ili primati privatne poruke, možete isključiti sistem privatnih poruka.

• Primaj privatne poruke:
    • Samo od kontakata i moderatora
    • Od svih članova

zivim u okolini nisa i htela bih od ove godine da pocnem sa sadnjom duvana. pa me interesuje gde bih to mogla da dam na otkup?

Nazad
Vrh