Duvan -- opšta tema

A tvoje da misliš šta misliš ali ćeš na kraju shvatiti da nisam džaba stavio ovaj potpis. Tebi ostaje da se tešiš da ćeš umreti zdraviji ako neko dokaže da nikotin izaziva RAK:ppozdrav:

kod nas ga prodaju na pijaci a cena je od 1500 do 2500 za kilo ja sam ostavio nesto berleja ali neznam da ga spremim za pusenje dosta je jak pa ako neko ima iskustva neka da neki savet:ppozdrav:

Pozdrav svima,ja sam proizvodjač duvana iz Kukujevaca.Pisao sam i ranije ali me jedno vreme nije bilo na forumu,hteo sam samo da odgovorim na komentar o firmi iz Bačke Palanke sa kojom ja sarađujem.Nije tačno da postoji problem sa plaćanjem,ja sa njima sarađujem već duži niz godina i sasvim sam zadovoljan.Što se tiče plaćanja rok isplate je otprilike oko mesec dana.Vi koji radite sa Čokom recite kada ste isplaćeni za rod 2011/2012 godine.Pola godine i više niste bili isplaćeni.

Pošto su cigare opet poskupele a najavljuju ponovo verujem da će se mnogi ljubitelji cigara opredeliti ili barem pokušati da za sebe proizvedu malo duvana naravno ako se snađu za seme pa zato postavljam ovaj link da se malo informišu i barem teoretski steknu uvid u proizvodnju duvana a dali će u tome uspeti to zavisi od samog pojedinca koliko vremena i truda uloži u rad http://www.scribd.com/doc/65168330/Duvan i da jedno pitanje za Alberta ili nekog drugog sa iskustvom : Nabavio sam seme Havane tačnije " Havana gold tobacco smooth" pa me interesije na koji razmak da rasadim kada za to dođe vreme:ppozdrav:

ja sam sadasnji i dok je ova garnitura u duvankopu backa palanka nikad vise koperant.....ono sto je zoranko prosle godine pisao je istina .nama su ove godine naplatili struk duvana 2,5dinara...naplatili su nam kontejnere sa biljkama a ne ko do sada primljene strukove...13000 primljenih strukova su nam naplatili52500rsd.....kako je bila losa godina to izadje40% od ukupnog prihoda....

ja sam sadasnji i dok je ova garnitura u duvankopu backa palanka nikad vise koperant.....ono sto je zoranko prosle godine pisao je istina .nama su ove godine naplatili struk duvana 2,5dinara...naplatili su nam kontejnere sa biljkama a ne ko do sada primljene strukove...13000 primljenih strukova su nam naplatili52500rsd.....kako je bila losa godina to izadje40% od ukupnog prihoda....

Upotrebi malo logiku,kako može da ti naplati biljke koje su se primile,ti si mogao u toku sadnje da nešto odbaciš, biljke pucaju(mašinsko rasađivanje),da se jedan broj biljaka osuši...Zaduzi te za onaj broj biljaka koji si preuzeo,šta ćeš ti posle da radiš to je tvoja stvar.Ja sam višak rasade vratio.Nemojte uvek krivicu da tražite u drugome,to je najlakše.

terenac je sve kontejnere istovario da ne vraca,rekao je mozda ce nekome trebati.... on zna koliko smo ostavili povrsine .....posto su posejali mnogo i nisu znali sta ce sa rasdoticni adom....potpisano je 13000 odnegovanih biljaka......mi smo prevareni.....nek se zapitaju zasto u vajskoj gube proizvogjace.....ostao samo 1 a i on nije zadovoljan.....

sto se tice coka je onda postena ona naplacuje rasad koji se primi samo sto je cena nikakva u odnosu na gorivo jer je za mene to merilo, posto nije fer da se gorivo isto daje za sve ratarske kulture jer nemoze duvan da se uporedi sa zitom ili drugom kulturom posto je dosta vozanja a na kraju krajeva nas duvan je kvalitetniji od uvoznog a lose je placen izgleda da je nekome cilj da potpuno ugasi proizvodnju a steta za dosadasnji ulog u susare:spavam:

Novina oko subvencije za duvan nema. Ako ih bude obavestiću vas. Mada ne verujem da će država odrešiti kesu. Ako ima nekoga zainteresovanog za proizvodnju duvana Virdžinija i Berlej neka se javi na moj telefon 064 8804603. Nisam stalno na forumu jer sam na terenu.
Pozdrav

Zdravo momci ja sam novi sto se tice proizvodnje duvana sad sam kaparisao susaru od 72 rama . Radicu ove godine za ALIJANSU trebalo bi sledece nedelje da potpisem ugovor.Da li znate gde mogu da nabavim kontejnere za rasad i po kojoj ceni od 209 i 240 rupa. Pozdrav od mene.

Mi imamo proizvođače u tom kraju. Cena kontejnera od 209 rupa nam je bila prošle godine 0,62 eura. Naravno dobiješ ih kući sa ostalim repromaterijalom.

pozdrav drugari,dugo me nije bilo,pa da se pohvalim, prodat berlej od preklane,bačkopalanački,muka mi od njih kad se samo setim, čovek mi platio 1 evro tel-kel,toliko sam i tražio,a što me najviše iritira to, da je ovde jedan pojedinac pametniji od " celog sela " i savetuje druge da upotrebe logiku, a o matematici ni reči koliko imao posađeno duvana,koliko predao, po kojoj ceni, ništa,zasad toliko.

Hvala za informaciju o kontejnerima. Prva mi je godina sa duvanom pa sa radoznao sto se tice vestackog djubriva. Citao sam da za duvan tipa Virdjinija potrebno djubrivo sa povisenom koncentracijom kalijuma ali na bazi sumpora a ne na bazi hlora sto kod mene u kraju uglavnom ima, koga god da pitam u vezi toga nema pojma. Duvan rasadjujem pored reke Mlave zemlja je rastresita i muljevita ima mogucnst i zalivanja ali otom potom. Problem je sto moram da orem u prolece jel se plasim izlivanja reke sto nije retkos pa mi je potrebno vestacko djubrivo da zaorem mada cu se konsultovati i sa terencem ali bih voleo i da cujem vase komentare na ovu temu i savete. Pozdrav i hvala unapred.

Nazad
Vrh