miloskica
Član
Zato je traktoru tako dosta teze. Ja planiram da stavim onu drljacu za plug ona dosta poravna kad zemlja izmrzne bude kao da si vec napravio jedan prohod pravom drljacom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ставиш у смислу - пришрафиш за плуг или направиш па пришрафиш за плуг?Ja planiram da stavim onu drljacu za plug
Ako drljaču vučeš Agrotronom koji je zahvat i da li je poluteška ili teška?Ja je teram bez daske.Prvi prohod spustim ram da pritisne krila ako je baš potrebno da pegla a traktor hoće d'umre kada drljača gura par kubika zemlje.
Kolega, da se nisu klinovi malo potrošili?Bez problema, pisao sam već da bi lako vukao i 6,5m.Kupio sam je sasvim slučajno, takva je bila u ponudi, 5m radni zahvat i 1,8 t težine bez rotora sa debelozidnim cevima koje su punjene betonom a koje se vuku iza i peglaju zemlju.Nije Tupanjac i ostale hit drljače današnjice već stara Dubica sa kojom sam izuzetno zadovoljan.Evo i jedan snimak da se vide te cevuljage i sam rad drljače.
Ne vidim neku potrebu za više ks u različitim tipovima zemljišta.. .. Kad su uduplane gume, I da ne tone traktor, mora vuci ma kakva god zemlja bila, jedino ako se zahteva velika brzina u prvoj pripremi, mada obično na težoj zemlji su neravna oranja, pa se ne može ni terati.A negde i 200 knap,vuku istu i sa 230 i 260 ks...
Kako si zadovoljan drljačom, drugar kupio takvu od 6m kaže rotori mu zaglavljivali oranje bilo malo oštrije.Kod tebe su prvi i drugi red rotora istog prečnika?Bez daske i bez rotora ide dosta lakse.
Ne treba daska da izvlaci zemlje na kraju njive ali itekako treba je nastelovati da izravna kolko tolko teren a dupli rotori po zadi da usitne zemlju i izravnaju zemlju da bude lep finis.
Hidrauliku pustam uvek do kraja, stelovanje iz toplinga da drljaca stoji ravno, daska spustena da hvata samo da unisti neravninu od pluzne brazde i opruge na rotorima stegnute toliko da izravnaju teren.
U drugom prohodu skoro da daska ne stize do zemlje, osim na nekim mestima!
Nije bas da ne oseca Zts 160 ks polutesku drljacu Agrofour od 6 m od 1500 kg!
Probaj da vuces 5 m tesku Agrofour ili Tupanjac sa daskom i duplim rotorima kako bi uporedio koliko teze ide u odnosu na tvoju bez daske i bez rotora!