Drljače

Tupanjac laka drljaca bila u februaru 1240 evra bez pdv, danas na sajmu 1600evra bez pdv. Strasno

Danas u Futogu svratio Dubicu da vidim poluteska 25x25 klinovi, 3m fixna 490 i neka hiljada. Kad umro nisam.
Isti slucaj i pre neki dan na sajmu kod tupanjca pitam za parac 6 r sa hidraulicnim sklapanjem 3400 +pdv, kaze prodavac hidraulika je samo 800 evra, samo sam se zahvalio..

Pre 13-14meseci poluteška 6.6m sa dva reda rotora i daskom bila 3800e bez pdv. Špartač 6r bio 1800e a hidro 6r 2200e bez pdv.
Generalno Tupanjac se probio na tržište i osilio se, pa mu se može a i bole ga patka kako "radnici" kažu ide u izvoz ko nenormalno. Mađarska Hrvatska Bosna Rumunija.

A стварно, шта им је са инпутима? Кутије, флахови, плочевина, жице, гас, фарба и шрафоће баш толико отишли у вис?

Farba je otisla u pm,mlogo skupo.Msm to je jedan od razloga,ne samo kod nas nego i preko,vidim da se na masine ceka i do 1god.

A zar nije pik cene gvozdja na svetskom nivou bio nesto jula prosle godine, sad je dosta jeftnije nego tada ako se ne varam ? Mozda sad prave masine od gvozdja porucenog u julu prosle godine 😂

Nemoj širu, biće mu teško u prvom prohodu(zatvaranju brazde) ako je sa daskom napred
(Imaš na YT mtz 820 i dubica od 3m, pogledaj)

Šta će ti daska na drljači?Mišljenja sam da bi mogao vući tešku od 3 m bez problema.Ja sa 150 ks vučem tešku od 5 m i igra se sa njom u prvom dok u drugom prohodu nema potrebe ni da pišem, ladno bi mogao vući 6,6 m bez ikakvih problema.Po meni najvažnije je pogoditi pravi trenutak za ulazak u parcelu jer ako je mokro i vlažno biće mu teško usled propadanja.

Ja sam na preporuku za Mtz820 kupio Agrofour 3,5 polu teška sa daskom, i u prvom prohodu mu je dosta teško a u drugom ne
U među vremenu sam kupio jači traktor.....

Ja sam opet mišljenja da je daska na drljači dobra stvar. Nisam imao priliku da vidim kako to funkcioniše ali je valjda dobro da ona malo poravna neravnine, a što ona dodatno optereti traktor to je normalno, zato uzeti malo manju drljaču.

Daska pegla i ravna itekako,ako je lose oranje daska puno puno znaci,naravno ako je spustena da radi posao a ne da stoji ko ukras...
Screenshot-20220901-001212-Gallery.jpg

Nazad
Vrh