Drljače

Maticu cestitam na ponovi, da dobro sluzi.
I ko zna, mozda bude i kod tebe spremala za repu kako je krenulo. :D

Koliko alke na lancu ide na tupanjac drljači ? Kod ove adut drljače imam 3 alke..nekako mi se čini da je lanac kratak.
Mislim na lanac između osnove i krila drljače.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Ja mislim da cetiri alke idu,sad bas gledam slike kod mene i ne mogu da nadjem gde se bas vidi koliko ima a mislim da su cetiri

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Koliko alke na lancu ide na tupanjac drljači ? Kod ove adut drljače imam 3 alke..nekako mi se čini da je lanac kratak.
Mislim na lanac između osnove i krila drljače.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Evo nasao sam
703a786a365e0b9097c5debb1d21adaa.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Klinovi su 20×20 duzine 25cm, na trecoj slici se vide, prvi red je povijen u nazad, dugi i treci ravan a cetvrti i peti unapred
Zahvat je 4m
Tezinu ne znam nema plocice, nije nova ali je dobro ocuvana

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Koja bi Tupanjac teška drljača bolje odgovarala na traktor 120ks, 3,3m ili 3,8m?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Ima i dosta tešje zemlje, a ima i lagqne ali sq mekanim mjestima (duže zadržavaju vodu, pa su odotgo suvi a iapod je voda pa traktor tone). Zato sam razmišljao jednu od ove dvije

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Kolega ima za Armu 1104, kaze vuce je bez problema na svim terenima. Zemlja je kod nas u Sremu generalno teska i u tom selu Rus 82 ne nosi 3 brazde.
Komsija ima tu 4.5m za 1221.3 i ono nije normalno kako je vuce kao grablje za seno leti po njivi.

O tome se i radi, nije zahtevna za neku veliku snagu traktora.Sa onom mojom od 5 m traktor se igra, imam utisak da bi vukao još 2 metra bez problema ali po letnjaku polako, kada secne u neki vagaš ili rupu zaljulja se ceo traktor.

Nazad
Vrh