Drljače

Odg: Drljace

Andrej je napisao(la):
NA gresis :nono:
To je 7045 barm po izgledu
Fabrički je bio 6911... Ostalo je već naknadno rađeno.... Menjač je prepakovan, zupčanici su od 7245, prednja vuča je naknadno ugrađivana, itd..... Po karakteristikama odgovara 7245, samo ima rezervoar i ručicu menjača kao kod 69..... Ide prvom ili drugom, zavisi od tla!

18j389.jpg
Evo moje drljače Tupanjac petokrilna.

slična takvoj kakvu je zlaja stavio je bila u žablju ali sa 6 krila i mislim većim zubcima

Ako mislis na onu sa proslog Zabaljskog vasara sto je stojala na kamionu-varas se! Ta na vasaru je bila mnogo jaca i za traktor od preko 120 KS...

Tupanjac je počeo sa proizvodi i drljače puno jače i teže od ove moje sa debljim klinovima i rotorima a za to treba traktor sigurno preko 120 konja.Bio i u Temerinu sa tom drljačom

zlaja je napisao(la):
Tupanjac je počeo sa proizvodi i drljače puno jače i teže od ove moje sa debljim klinovima i rotorima a za to treba traktor sigurno preko 120 konja.Bio i u Temerinu sa tom drljačom
mislim da ta drljaca nije rentabilna za nas jer to su debeli klinovi za koje treba velika snaga i onda treba puno goriva jer sto je deblji klin teze prodire kroz zemlju, i onda kad sracunas da treba nekih 6-7 litara goruiva onda to puno izadje. bolja i jeftinija varianta izadje setvospremac

Meni to i ne smeta toliko.. :haha:

Resi kao i ja pa mu nadji neku bolju kabinu i preuredi da bude odvojena od menjaca i kompletno izolovana i eto svima radosti! :D

Z.B je napisao(la):
IMT-550 je napisao(la):
Usput evo par drljaca sa neke prezentacije........
b6vok3.jpg
koliko ima krila i ko je proizvodi , i jos malo vise detalja(deb. klinova itd.)
Lala iz Banata je napisao(la):
Ja bih rekao da je proizvodjac kockerling. :sta:
KishRobert je napisao(la):
to je bilo na claas prezentaciji,almex je uvoznik.
Ja neznam tacno ko ih proizvodi ali mislim da nije KOCKERLING bar zbog toga sto na drljaci nepostoji ni jedan naziv proizvodjaca a i zbog toga sto u katalogu masina koje uvozi i prodaje Almex tih drljaca nema prema tome najbolje raspitaj se kod Almexa o svemu.......... :cao:

Evo slike drljače što je moj drugar pazario od člana Bubu!
Malo ispravljanja, malo varenja, i puno žičane četke.... Ofarbano i spremljeno za rad!
9fr7o9.jpg

s0vjo8.jpg

Gotova je već odavno, nego sam se sad setio da uslikam da pokažem... Ja sam mu samo pomogao oko varenja malo a ostalo je on sve radio sa sinčićem od 4 godine...

Trenutno vučem četverokrilnu drljaču LEMIND sa IMT 560.Slike kasnije :D

Ovako izgleda moja jesenas kupljena sprava...
4.5m, meni nepoznat proizvodjac... Dobar ucinak, ne trpi okretanje bez dizanja na kraju zbog konstrukcionog resenja...
Zatvaranje brazde pred duboko oranje strnjike, MF 3080 je vuce u 2. brzoj solidno lako. ::namigivanje::
Jesenas sam sa njom zavlacio sigurno preko 100 kj zita...
Jos nesto... ova dva viseca krila su jako teska, (a i cela je jako dugacka,) i kad traktor pocne da skace i u velikoj brzini da nabija prednje gume, bojim se da bi mogle cevi da popucaju, inace su vec varene... zato ja vozim polako... :nono:

2lo3r09.jpg

s48hzd.jpg

Vise slika kad je zakacim na prolece i kad je rasirim.... :cao:

@ baxter82 Pri transportu kako se ponasaju ova krila gore? Jel se ljuljaju mnogo?

Ako mislis na pravac: levo-desno po svojoj obrtnoj osi... Ne, zakljucavaju se klinovima! :D

Nazad
Vrh