Drljače

Barbu A što nisi kupio i rotore? Dali je velika razlika u ceni sa ili bez rotora?

ja sam planirau u februaru ili martu cim se ukaze prilika da uradim sve sa drljacom pa kasnije bacim djubrivo i onda pred setvu uradim sa germinatorom.

Ako ne poravna prodjem dva puta i bude pista
ovo je snimak podrljano,baceno djubre pa prednjeno sa setvospremacem a nisam stigao da snimim germinator jer sam ja germinirao.

Barbu A što nisi kupio i rotore? Dali je velika razlika u ceni sa ili bez rotora?
JEBIGA tu godinu sam kupio CASE jx95 ,spremac 3,8 i drljacu nisam imao para vise a sad nekajem se jer sa rotorima ne mozes da se okrecesu njvi sa spustenom drljacom bez rotora samo ides okolo . Sa drljacom predjem na dan do 65 lanaca zemlje

- - - - - - - - - -

Mogao si je spustiti skroz,i jel posle ovog ide spremac?
to je bila prva njva da predjem sa novom drljacom , video sam tad i onda sam je spustio jos dole . Naravo posle ide spremac

- - - - - - - - - -

JEBIGA tu godinu sam kupio CASE jx95 ,spremac 3,8 i drljacu nisam imao para vise a sad nekajem se jer sa rotorima ne mozes da se okrecesu njvi sa spustenom drljacom bez rotora samo ides okolo . Sa drljacom predjem na dan do 65 lanaca zemlje

- - - - - - - - - -

to je bila prva njva da predjem sa novom drljacom , video sam tad i onda sam je spustio jos dole . Naravo posle ide spremac
attachment.php

Koliko su bitni rotori na drljaci? Procitah celu temu, al se to nije pomenulo nigde.
Kupujem za mog zetora 5711 cetvorokrilnu drljacu ovih dana. Vec sam nasao jednu dobru za 200e bez rotora, i za 300e sa rotorima.
Da li oni pritiskaju zemlju, ravnaju i u isto vreme mrve? Ili sluze da poseku vece busene koji se provuku pored valjaka?
Kako je kada se zatrpava seme psenice?
Hvala na odgovoru tj da li je pametno dati jos 100e za njih ili nema potrebe?

znaci, definitivno treba imati rotore na drljaci? I isplati se doplatiti 100e vise za rotore za ovu cetvorokrilnu drljacu?

Ja nemam rotore na drljaci,ali imam neki lanac debljine moje ruke i on odradi posao malte ne kao rotori ako ne i bolje.

znaci, definitivno treba imati rotore na drljaci? I isplati se doplatiti 100e vise za rotore za ovu cetvorokrilnu drljacu?
Ja nemam rotore na svojoj drljaci, ali bio sam u prilici da vidim sta ostaje iza drljace sa rotorima tako da smatram da su korisni, a 100e nije puna novca za bolju presetvenu pripremu zemlje..

Hvala na savetima. Cuo sam se sada sa ovim covekom. Kaze da sutra dolazi neko da je gleda ko ce verovatno i da je uzme. Ako je ne uzme, onda je mozda uzmem ja.
Evo o kojoj se drljaci radi. Nego, meni deluje da je ova drljaca teza od klasicne cetvorokrilne? Mozda je krupan zalogaj za zetora 5711? Vidim da ima i klinove tamo gde tocak prolazi. A sto se zuba tice, da li su i oni deblji, ili se to meni samo cini na slici?

https://www.kupujemprodajem.com/drljaca-sa-rotorima-9471444-oglas.htm

Neizgleda loše ona drljača sa rotorima, ima dobre klinove i izgleda neke pravljene podizace tragova vide se da ima nosace zavarene o ram. Neboj se za zetora je to taman, a cena u oglasu bi mogla ići i dole ne znam jer to prodaje gazda ali izgleda da neki nakupac

Ja sam imao takvu i ladno vukao sa IMT 558 u 2.brzini finis(zatvarao brazde u 1.)Tada nisam imao setvo spremac....Prodao sam je iz razloga jer su me nervirali rotori,i kupio drljacu drugu sa manjim rotorima(bolje mesaju zemlju)....

Nazad
Vrh