Drljače

Cek, znaci, ovo nije imt drljaca i jeste veca od nje? A prodao si je jer su te nervirali veliki rotori na ovakvoj koji su na njoj i kupio drugu sa manjim rotorima?
Ajd malo pojasni i posavetuj, molim te. Da se ne zeznem i ja

Ovi rotori sto su na njoj su po meni retki,malo veci od ovin sto sad imam i nisu se okretali brzinom koja bi dala zeljeni ucinak.Pak mozda ja nisam mogao sa mojim traktorom da napravim zeljenu brzinu potrebnu za njih,ovako drljaca(konkstrukcija,klini su ok )Rotori ne mesaju zemlju,nego tabanaju po njoj.Podizaci tragova su fabricki.Pogledaj u temi rotore na Tupanjac i ostalim drljacama-manji su,samim tim se i brze okrecu,bolje mesaju zemlju.....

Marko ta drljača nije puno radila i izgleda jako dobro i konstruciski jaka što tebi i treba za tvoje zemljište a rotori ko rotori što kaže Đole manji prečnik brže se okreću i lepše rade ali to tebe netreba da opterećuje pošto zemlja kod nas i vas nije ista tako da taj manji rotor neće ništa bolje kod vas uraditi nego taj veći, mislim da je to dobra drljača i ako nema nekih nedostataka (pucanja rame ili krivljenja, mada čisto sumnjam koliko se vidi na slici) malo se šakaj sa gazdom i da se zalije.:ppozdrav:

Ako je sutra ne uzme taj iz Arilja sto ide da je gleda, uzecu je ja :)

- - - - - - - - - -

Uglavnom, na moju zalost, ova drljaca sa oglasa je prodata. Steta, ali sta je tu je.
Nije mi hitna kupovina, i mogu da cekam, al evo da vam okacim i ovu od 200e o kojoj takodje razmisljam. Jeste da je "klasicna" ali izgleda jako dobro. Izgleda da ju je vukao ferguson. Vidim po prljavoj sipci od auspuha.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4167575/imt_drljaca/

Poslednja izmena od urednika:
Ovog coveka za drljacu sam zvao nekoliko puta. Bili se dogovorili i za cenu i za prevoz. Stalno mi kaze kako je dovozi sutra, pa nista od toga. Pa onda za dva-tri dana, pa opet nesto iskrsne. I tako u krug.Posle 6-7 puta sam odlucio da ga vise ne zovem. Vidim i da je oglas neaktivan.
Sada imam posejanu psenicu, pa onda sledi duboko oranje na jesen, pa mi drljaca treba tek na prolece 2015 tako da mi nista nije hitno. Kad naleti nesto, tu sam. Zagrejao sam se i za rotore pa sad jurim sa njima ako moze da se nadju.

Sta mislite jel izvodljivo na Tupanjcevu drljacu staviti po 2 S opruge(od setvospremaca), samo iza tragova radi ravnijeg rada? Razmisljao sam dodati neki nosac na ramu gde bi se te opruge postavile,jel probao neko nesto slicno?

To nevalja, moraš da paziš kad izlaziš na uvratine, ja drljaču kad spustim više je ne dižem, okrećem se sa spuštenom, da ima te podizače i rotore neznam jer bi se tako moglo
Kod nas se tako radilo samo sa konjima

- - - - - - - - - -

Nikola iz Inđije je namestio tako nešto,mada meni se više sviđaju oni skrivači tragova kao na žitnim sejalicama
I meni se svidjaju ali ::novac::nikada dosta

Nemoze klasicna opruga od spremaca za ponistavanje tragova,polomi je kao mace muskatlu,treba bas ponistavac tragova ojacan,slikacu sutra kako sam ja namestio kod mene na drljaci,cena je 1800din komad.

Evo oma,dje gori:
2568bqq.jpg

11ccv9z.jpg

wvd9uf.jpg

Imam takve na spremacu,ali ipak moram da te pohvalim NIKOLA za brzinu i trud.....nekom ce pomoci.:ppozdrav:

Zaboravio sam da napisem da ovo nije kutija klasicna,slaba je,vec dva L profila od 40x40,najbolje je kardanska kutija,sraf je od 16mm...

Kupjleno u Agrol-Temerin,1800din komad,sa sve kopljem i srafom

Na prvoj slici se vidi dole klin krivi,duzi je od normalnog,pokusao sam sa njim da resim tragove,tjs tri po tocku,al nije to to,ovako je dobro,rije kao besan.

Nazad
Vrh