Drljače

Svaka cast, moram i ja moju malo da izremontujem i utegnem za sledecu sezonu. Koliko ti je farbe trebalo da je uradis i da li je ovo samo jedan sloj ili si radio i osnovni i zavrsni i da li si je prelazio antirostom pre farbanja ili nekim zastitnim sredstvom

Svaka cast, moram i ja moju malo da izremontujem i utegnem za sledecu sezonu. Koliko ti je farbe trebalo da je uradis i da li je ovo samo jedan sloj ili si radio i osnovni i zavrsni i da li si je prelazio antirostom pre farbanja ili nekim zastitnim sredstvom

Radeno je sve, antirost cetka antirost, osnovna, zavrsna, oko 2 piksle sa svake, ofarbano bolje od fabricke sigurno

Jel zna neko da li mogu na drljacu na kojoj su klinovi 16x16,da se ubace 20x20.Interesuje me da li moze cetvrtka od klina uci u postojecu rupu koja je sad ili mora da se bruse i tanje eventualno klinovi 20x20.

Jel neko skoro narucivao klinove 20x20 Koja je im je cena otprilike po komadu?Uzeo bih 60 komada...Koji su najbolji,Hudjik,Plamen?

Postovani forumasi ! Drljacu sve redje koristim, cak razmisljam i da je izbacm iz upotrebe. A i kada je koristim nisam zadovoljan njenim radom. Bez obzira koji traktor da je vuce tragovi traktora ostaju nedovoljno prikriveni. Narocito u jesen(kada vrsim zatvaranje brazde).Pitanje za sve, dali je neko pokusao ili je vec napravio nekakve brisace tragova? Ako jeste , molio bih ga da postavi sliku ili da mi objasni kako je to izveo. Razmisljao sam da produzim ona 3 klina (x2) sto idu iza tockova i da ih ojacam, ili, da na ram drljace (nekako) postavim ravne S opruge cija bih se visina stelovala. Molim za pomoc ili savet.

Valjici nema sanse da prikriju tragove, oni mogu samo da usitne zemlju. A ova sa slike ne vidim zasto bih radila bolje od moje, Tupanjceva, klinovi 18x18mm. Po meni, ipak treba poraditi nesto na brisacima, samo ne znam kako?

zato sto se klinovi ne klate na ramu nego imaju cvrstu vezu sa ramom i mozes da menjas ugao klinova ona prosto ore rakovica 65 jedva vuce 3m

Verujem da je tako kod ove sto ste pokazali. Al bih ja da nesto resavam sa ovom koju vec imam. Verujem da ima jos zainteresovanih za ovu problematiku. Svaki predlog prihvatam.Palo mi je na pamet produziti klinove one koji idu iza tockova ili postaviti S opruge na ram.Mozda neko ima pametniju ideju. Tu smo da razmenjujemo iskustva i pomazemo jedni drugima.

Važno je da bude iza točkova nešto dublje od ostalih klinova . Ja sam na sjetvospremaču te esove spustio niže , nije loše samo moraš ga ostavljati na mekšu podlogu a ne na beton da se ne oslanja samo na dvije opruge .
Inače najbolja opcija za brisanje tragova su dupli točkovi.:osmeh:

Ide ravna S opruga,ponistavac tragova,ima je u Mikronu u Sirigu,nije bas jeftina 2000,00,ja sam hteo da ugradim kod mene na drljacu,porucio komad kad ono nema mesta,cesala bi guma,tako da sam stavio vece klinove povijene na napred i malo raskovanog vrha,kao pacija noga,kupljena kod Kosanovica u N.Pazovi,rade posao ekstra,ono najbolje je sto kaze Moma duple gume,ali..

Ja sam navario dva stara raonika na ram ,onako uspravno i pod uglom od 45 stepeni,po jedan iza svakog tocka ,tu napred na drljaci.I mogu reci da savim zadovoljavajuce radi skoro pa mi se i nevide tragovi,a negde se i nevide.Razmislo sam da stavljam opruge od setvospremaca al mi je ovo bili jednostavnije,a i kad bi je spusto da otkacinjem uvek bi trpile te opruge,nekosta nista bar stari raonika imamo.

Dok sam drljao sa Vladimircom isto su ostajali tragovi pa sam na krila drljace zavario vodjicu sa srafom u koju sam stavio raonik sa nosacem od spartaca. Sada drljam sa Torpedom sa sirokim gumama [18] tako da neostaju tragovi.

Evo ovi brisaci nebi bili losi za drljacu da se nabudze napred za ram, a ova duplo savijena opruga taman dolazi ispod rama da nebi smetala tockovima...

attachment.php

Nazad
Vrh