Drljače

Odg: Drljace

@ igordulic jeste od cetvorokrilne je pravljeno.Da li ce se kriviti ili ne to cu saznati kad pocnem raditi sa njom. ::namigivanje::

pozz narode,sta mislite o ovome:
9i7g3t.jpg

Predstavio sam se :ppozdrav:, za ovu treba oko 110ks,raspon 4,90m,klinovi 25x25,klinovi mogu da se zakose,sta vas jos zanima pitajte,slika ima jos ...
n1tgsp.jpg

Sta kazete o ova drljaca, pogledajte, klinovi su od celicna armatura, jel neko zna dali ovo ovako valja ili bi se zavinuli klinovi nakon 3 metara:
v3hx86.jpg

Pozdrav :ppozdrav:

gospod je napisao(la):
Sta kazete o ova drljaca, pogledajte, klinovi su od celicna armatura, jel neko zna dali ovo ovako valja ili bi se zavinuli klinovi nakon 3 metara:
v3hx86.jpg

Pozdrav :ppozdrav:
to 16mm debele?

pa nista ispod 20 mm nedolazi u obzir,539 ce iskriviti te zubce samo 1kj da podrlja,jer su dugacki a tanki i sve ce da se pokrja jer sam ja imao taj problem na mojoj drljaci pa sam ojacavao zupce tako sto sam natako na zubac parce cevi duzine 5cm i zavario za krilo ali ni to bas nije mnogo pomoglo zato kazem nista ispod 20 mm to ti kaze covek sa iskustvom.a ima veza i zemlja sto se drlja.banatska zemlja za drljacu je uzas dok u backoj zemlji mozes drljati i sa tim tankim zupcima.e smorio sam se sa temom sto neskodi znaci da koristi.ja sam na mojoj drljaci sve nove klinove pokrivio eto kako se drlja kod mene.

ma sve da posece i da ode na otpad a kupi rusku armaturu 20mm i druge da zavari,to ce ga kostati 500 din.ja sam za 50 din namestio 15 zubaca pa sad vidi sta je bolje.armatura je ista takva samo deblja

Ljudi zar nemate negde da kupite prave kovane klinove znaci kovac da ih kuje nakovanj cekic i udri,ovo sto prodaju p opijacama i vasarima sto su spocasti kao igla to ne valja uopste nije kovano nego masina izvlaci spic i em sto hoce da se ukrivi nego se i brzo pojede a kad se kuje ono sabija materijal i postaje tvrdje.. :sta:

covek je iz makedonije :haha:

Poslednja izmena od urednika:

sto bi dao 120 din za 1 klin kad mene taj klin izadje 12 din i nema sanse da se krivi,misim jer stos samo da lepo izgleda ili i da sluzi necemu?svi ti kovani klinovi za lake drljace se na mojoj zemlji krive,jer njih drzi sraf debljine kolko 12 mm to je slabo za banatsku zemlju

Ma ja sam si napravio drljaca od posteni klinovi za TV:
2ebqsmu.jpg

Pitao sam zato sto sam planirao da na podrivaca nazad napravim jedan ram na kome cu da stavim klinovi od armatura, da u jedan prohod i malo zaravnim zemja.
Pozdrav i hvala na mislenje :ppozdrav:

zzivica je napisao(la):
sto bi dao 120 din za 1 klin kad mene taj klin izadje 12 din i nema sanse da se krivi dok se ti krive
jbg svako ima svoj sistem....samo zavaris armaturu i brusis li vrh?

ma kavo brusenje zemlja ga obrusi za dva dana drljanja.siljci kod mene neigraju veliku ulogu idu klinovi u zemlju i kad nisu zasiljeni.
Post je spojen: [time]1300633237[/time]
nesto sam mislio a valjda cu i napraviti.ako 539 vuce drljacu od 4 metra onda cu da namestim drljacu za kejsa od 8 m i jos ce da lako vuce.svako za tu sirinu kaci traktor od 200ks zbog cega ima se moze se ribe loze se.

Mislis da je spojis?bice lagano ona drljaca sto sam postavio par postova pre ima 4,90 teska oko 570kg a vuce je traktor od 110ks,klinovi 25x25....danas je oterao covek sa 558 zanosi traktor :bravo: :bravo:

Nazad
Vrh