Drljače

Odg: Drljace

Vidi Valjci su joj orginal ali nemaju neku funkciju jer kad nalete na busu dignu se gore pravio sam ja tj. probo pravit one nosaće ili kako se to već zove za opruge ali nisam uspio pa sam neki dan uzeo Co2 aparat za varenje pa ću se tim poćet bavit .. :ppozdrav:

Najlakše ti je zavariti dva parčeta šipke na svaku gredu što nosi valjak, pa izliješ parče betona onolike težine koliko kontaš da će ti trebati, a u komadu ostaviš dve rupe tako da taj teg kasnije možeš navući na one dve šipke što si zavario, i rešen problem.

25exyy0.jpg

Imam ovakvu drljacu isto bez rotora . Menjao sam lanac sa letvama zajedno u elevatoru za trnsport mase iz hedera na bubanj i zao mi je bilo baciti ga sirina lanca ja 125cm duzina 3 m . Rastavio sam ga u tri dela i obicnim lancima zakacio iza drljace . Mogu reci nema tog rotora koji bi mu bio ravan . Ispod zita godinama tako radim , uzorem pa drljaca sa lancem tri puta i ne ostaji veci grumen precnika 1-1.5 cm . Prvi put duboko rus 6 brza , drugi put 7 , treci put 8 pun gas . Ko ima te lance nek proba pa makar i iza rotora videce razliku . :ppozdrav: :ppozdrav:

Izuzetno masivna i teška, dal baš mora da bude tolko jaka? Kolko izađe ta tvoja od 6 metara?

Sve zavisi kakvu zemlju obradjuje,bolje da je jaca pa nemoram da brinem da li ce se nesto slomiti.Ja sam je platio 4800 ::novac:: :ppozdrav:

glavas je napisao(la):
Od 200 :sjasi: pa navise
Pa i ja bi se slozio sa ovom izjavom , ipak je potrebna i brzina a i to je stvarno "teska" drlljaca , kad legne radi pos'o , ali treba joj dati barem 30-35 ks/m radnog zahvata da to bude uradjeno savrseno... :D

Ja imam istu takvu samo sto se zadnji kraj dize zbog valjaka,tako da samo prednji kraj ulazi komotno u zemlju...pa smo ih skinuli :sta:

miroslav k je napisao(la):
jer to Futoška (Tupanjac) ? kod nas pred setvu svi rade setvospremačem :cao:
da je ste.ja sam sa belarusem 892 vukao setvospremac od 2.90m njega sam imao.pa kad sam hteo da kupim veci setvospremac na preklapanje kostao je mnogo a ova drljaca me je izasla 1200 evra ali radi posao :cao:

S ovom se drljačom ni Ursus ni kamli IMT 533 ne bi baš igrali u brdu. Pogotovo ne u zimskoj brazdi kad klinovi propadnu skroz u zemlju. I još ova drljača ima valjake pozadi.

Bosonoga je napisao(la):
S ovom se drljačom ni Ursus ni kamli IMT 533 ne bi baš igrali u brdu. Pogotovo ne u zimskoj brazdi kad klinovi propadnu skroz u zemlju. I još ova drljača ima valjake pozadi.
Slazem se u potpunosti.

BELIT577 je napisao(la):
velja imt 540 je napisao(la):
ja 4 krila teram sa 533
kuda po asvaltu u transportu :haha: :haha: :haha:
I ja sam radio sa 4 krila i IMT 533. Prvom brzom u oranicu može , probao sam i drugom brzom i jedva sam krenuo i posle nekih maximalno pola metra sam vratio u prvu :haha: ( da napomenem da ja skojom sam radio nije imala rotor ) a i nije baš za njega 4 krila. Stalno radim sa trokrilnom, samo sam tad jednom probao sa 4 krila (na 6 KJ zemlje)
A da i kod nas nema velikih Brda.
Evo i jedna sličica naših njiva kod Bačkog Petrovca
rhtzqq.jpg

Nazad
Vrh