Drljače

Odg: Drljace

zzivica je napisao(la):
pa 25 duzine je mnogo malo krace i tanje
sirina 2,5cmx2,5 a ilaze iz cevi 20 cm i kad ih pritisne 500kg ima da jede moda bi jos bolje bilo kad i freze stavili ali niko jos nije takvu narucio.....

pa sta da kazem ja nikad ramu nepritiskam na krila jer taj rad je bez veze jer trosi mnogo nafte i krjam drljacu.zemlja kad izmrzne nema potrebe toliko duboko ici sa drljacom 20cm uffufu.kazem ti ja bi da vucem 8 metara sa 90-100ks.

Slike su lose ali evo par slika paraca-drljaca + brana-lancara 6 krila :

Za dva dana 80 jutara :) brzina kretanja od 8 u losem i neravnom oranju(imt plug) do 12 km/h u ravnom oranju (lemken opal ) :)
Naravno nije ceo dan radjeno, od jutra do mraka,i bilo je defekata pucali su mi klinovi od vuce,jednomu njivi cim sam krenuo i jednom u transportu,jako nezgodna stvar...

35a2hxu.jpg

2ll0p4w.jpg

28h0cie.jpg

Ja sam vidjao neku drljacu u debeljaci na vasaru neznam kako se zove dal ferokop ili drugacije neka grdosija neznam dal bi to ruja vukao tu treba vec neki sestak od 120 ks

1025 tica,a 820 setku nisam sliko ali ona je nosila 4 krila.
uradjeno je 90 jutara danas kad sam ponovo sracuno :D neka drzavna sto sam radio nije 40 nego 50 jutara a nisam znao danas mi matori reko :) kad smo racunali kolko ce semena kukuruza trebati.

Ja sam spojio dve trokrilne drljace sa cevima (jedna iza druge) i tako radim vec dve godine.
Taj voz vuce imt 560 prva brza a ponekad i druga :D

7 minuta jutro sa 6m ako je ravno oranje i ako se moze terati 12 km/h.
Ali plitko naravno na ovoj kod mene sto sam doneo od prijatelja su mali klinovi tako da rus peva sa njom.

steva 1984 je napisao(la):
Ja sam vidjao neku drljacu u debeljaci na vasaru neznam kako se zove dal ferokop ili drugacije neka grdosija neznam dal bi to ruja vukao tu treba vec neki sestak od 120 ks
To je Tupanjac teska drljaca, zahvata 4.4 metra i kosta 3300 eura.

igore druze, kolike su to duzi u zedniku da li se protezu do bajmoka, tri fata sirine u jutro ?

pa ima svega ali nije do bajmoka :haha: ali ima drugih njiva oko dve tri duzi kako koja,ima de je i 4 (ako mislis na duz od 400m-cinimi se da se tako racuna)

Meni nije jasno da li vi idete na njivu da spremate zemlju za setvu ili idete da izkrljate te trektore i da izmarite za koliko ce te uraditi njivi? :sta:

tu cu ja da kupim samo da mi stigne Belarus 1221.3 :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1301343341[/time]

Poslednja izmena od urednika:

zzivica je napisao(la):
miroslav k je napisao(la):
zzivica je napisao(la):
ja sam za 3 casa podrljo 25 kj sa 577 i 4m drljaca
nesto si tu pogresio, proracunaj pa javi ali po ovom ispadne da za manje od 2 minuta prodjes 400 metara
zzivica je napisao(la):
pa ja sam drljao zito jesenas sa 577 posto mi 539 vukao sejalicu i 577 sam vozio 9.-om na 1600 o/min i za sat ipo sam podrljao 25 jutara.
daj, obrati malo paznju sta pises...ispadas neozbiljan

zzivica je napisao(la):
miroslav k je napisao(la):
zzivica je napisao(la):
ja sam za 3 casa podrljo 25 kj sa 577 i 4m drljaca
nesto si tu pogresio, proracunaj pa javi ali po ovom ispadne da za manje od 2 minuta prodjes 400 metara
ziva istina 577 IX brza i gas ja odem na drugu leniju a prasina jos stoji na drugi kraj.
mene si nasao, od kad znam za sebe vozim imt 577 sa 10 brzinskim menjacem i sa 4 krilnom drljacom ide 2 brzom normalno a 3 ide ali malo teze, a ti pises da radis sa 4 direktnom e u to me neces ubediti, jedino ako je vuces podignutu da krila vise na lancima a da je spustis do kraja :nono:

Nazad
Vrh