Drljače

Morao sam ponovo pogledati sliku, nemojte da vas izgled vara, ne vidim ništa loše na tim varovima, nije to auto, mora to tako malo grubo izgledati, nije to sigurno neki amater vario, više se vi bojte ulickaog obrušenog vara.

Ja iskreno nisam ni pogledao varove, raspitivao sam se za iskustva i za funkcionalnost jer mi je to bili najbitnije.. Pogledacu varove pa javljam kako je kod mene..

Ne svidja mi se sto su zadnji rotori na jednom nosacu.
Zar to nije bolje? Uvek su rotori paralelni sa zemljištem bez obzira na dubinu pripreme. A i bolje prate neravnine.... I to podešavanje, kud i kamo je lakše nego na AF.
E sad, primetio sam i da na AF se krila sa zubima oslanjaju na 2 tačke (koje su napred i nazad) o ram a na Satexu na 2 tačke koje su levo i desno. Da li to ima nekakve veze ili ne? Faktički na AF krila mogu malo da kopiraju teren (bar mislim) poput krila na germinatoru a na Satexu ne. Ne tvrdim ništa samo na glas razmišljam. Nemam drljaču pa ne znam da li te sitnice imaju neku ulogu ili ne. Al, eto, kao nekakav mašinac i paor ih vidim. Varovi na AF nisu lepi ali ako nema reklamacija, ko ih šiša kakvi su....

Poslednja izmena:
Vidim da ovde ima ljudi koji neznaju ništa o varenju, to je i normalno nisu svi varioci. Nemože se var procijeniti očima, var može da neizgleda lijepo ali da prođe na atestu, isto tako može da izgleda lijepo a da ne prođe na atestu. Tako da nemojte džaba gledati kako izgledaju ovi varovi na ovoj drljači što vam na oko nisu lijepi, ako je tu provar urađen dobro onda nema brige, i na kraju ako u praksi nema pucanja na tim drljačama onda se tu nema šta komentarisati.

За те паре које траже за ту дрљачу вар мора бити лепо саливен, а не онакав да запињеш за њега. Па ваљда и ми купци, имамо права да закерамо за наше паре? Зато нам и гуле кожу са леђа кад ћутимо и кажемо, ма добро је то не знамо да варимо можда и треба тако да буде.

Lepo sam na pocetku napisao koliko para toliko i muzike.
Da me neko ubedi da je bolja od tupanjca nece moci, da bih na drljacu dao oko 1200e sa PDVom i to ne bih dao toliko zivih novaca za varove i farbu.
Pre sam ocekivao da je Agrofour stvarno isti ili bolji od Tupanjca, sad vidim sta je sve razlika.
Maticu kad se kupuje polovno bitno da je povoljno, onda se sve prasta. 😁😁

Ајде да ти комшија прави дрљачу, па за руке каже ма ништа или дај шта даш па онда за кварове не можеш ни да се пожали. Али ово је као нова ствар сајамски примерак и урађена траљаво. И све да има сертификат и потврде о квалитету вара џабе му кад је оно ругло за видети.

Kazem moj utisak je sve koliko para toliko muzike.
Tupanjac se sija kao auto,varovi kao polirani.
Tek treba da konkurisem na predracun.
Da je idealan var na oku, nije, ali znam da ni jedna nije pukla u selu a teraju se vec mnogo godina sa svakakvom konjskom snagom.
Na kraju krajeva nista ne fali tom varu kad je dobro zavaren, a sto se estetike i lepote vara tice nesto me bas ne dotice kad je vucem po zemlji. Kad znam da sam je dobro nastelovao u radu ne pada mi na pamet ni da se okrecem i pogledam var😂
No, ako mislis da je 1000 e razlike vredno platiti vise za istu stvar onda sta je tu je, platis i imas Tupanjac koji mnogo lakse gusi od Agrogoura i imaces ozbiljniji problem od vara.
Da se razumemo, ne ubedjujem jer od toga licno nista nemam, samo govorim ono sto se vidi i cuje iz godine u godinu!

Var je tu najmanji problem, ako je cijev tanke stjenke džaba vam lijep var. Ako ljudi kažu da u radu ne pucaju onda je ok.

No, ako mislis da je 1000 e razlike vredno platiti vise za istu stvar onda sta je tu je, platis i imas Tupanjac koji mnogo lakse gusi od Agrogoura i imaces ozbiljniji problem od vara.

I ovo su jako bitne stvari.

Mozda ne bi trebalo da pisem ,pre par godina sam kupio drljacu no name tada sada biznismen .Lep var dobra farba ali rotori non stop se raspadali,i gusilo se stalno.Tako da sam bio sretan kad sam kupio ali jos sretniji kad sam prodao.Svako ima pravo da favorizuje odredjene proizvodjace pa kako ispadne,ali cena je nekad presudna

U izuzetno ravnom oranju gde je prekrivena sva masa ne gusi ni jedna od te dve navedene drljace. ( Mozda za nijansu vise gusi Agrofour jer se zakaci zetvena masa vise na nekvalitetnom varu)😂
Druga stvar, malo da se uozbiljimo, u gruberisanu zemlju a da prethodno nije radila kvalitetna tanjiraca u jednom ili dva prohoda da usitni zetvene ostatke, bilo psenicne bilo sojne (za kukuruznu masu necemo ni siriti pricu) problem predstavlja i Agroforu koja ima sira krila, a tek sta se desava Tupanjcevoj drljaci.
Da me ne shvatite pogresno ali kad iz starta traze bacati odnosno castiti ih sa 1000 e vise za 4 m a ima po meni vecu manu od ove druge, onda do djavola sve.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh