Drljače

Ovako je bilo 2017te poceo u Titanu da radim susna godina,prosli konkursi i celo leto kriza nista od prodaje, dosla iduca godina prve kise pale sve se zaboravilo i samo dodaj i pojacaj i cene i prodaju.

Agrofour 4m 3650 + PDV
Tupanjac 3.8 4600 + PDV
Satex 4m 4000 + PDV
Dubica 4m 5650 + PDV
Agrofour masivno nakbolji sve dobro osim varova i farbe,masivna je i lepo deluje iz daleka.
Ne znam sta si primetio da su toliko kvalitetniji varovi na ovim drugim drljacama u odnosu na Agrofour?
Koristim Agrofour od 6 m vec 4 sezona i menjao sam proletos samo par lezajeva na rotorima, obradila oko 800 kj bez ikakvih problema.
Nisam cuo u selu da je na nekima puko neki var a imaju je neki od kad su poceli sa radom.
Drljaca koja ima sirih krila, bolje obradjuje zemlju i manje gusi, po meni sigurno je bolja od Tupanjca osim ako ti je stalo da za 3,8 m platis vise 1000 e Tupanjcu.
Ako ti je do plave boje stalo ofarbace i Agrofour po zelji, verovatno bi odradili i u pink boji. ☺

Sunce, kisa, cene gore-dole arende i zemlja za uvek samo skacu.
Posle ovakvih cena, Verovatno će se mnogi otrezniti po pitanju svega.... A jedan deo će i bataliti... Jer će trebati preko 4-4,5t/kj pšenice da bi uopšte bio 0.... Ljudi koji su za 2021-vu uzeli sve na crtu. Pa godina bila loša, reprogramirali za 2022-gu. 2022-ga takođe bila loša.. E sada su ti ostali bez dela zemlje. Jer im je firma prodala da bi namirila svoja dugovanja sa svim tužbama i kamatama.....

Koristim Agrofour od 6 m vec 4 sezona i menjao sam proletos samo par lezajeva na rotorima, obradila oko 800 kj bez ikakvih problema.
Nisam cuo u selu da je na nekima puko neki var a imaju je neki od kad su poceli sa radom.
Drljaca koja ima sirih krila, bolje obradjuje zemlju i manje gusi, po meni sigurno je bolja od Tupanjca osim ako ti je stalo da za 3,8 m platis vise 1000 e Tupanjcu.
Ako ti je do plave boje stalo ofarbace i Agrofour po zelji, verovatno bi odradili i u pink boji. ☺
Meni rece Sasa moze bilo koja boja osim plave 😂 Cesto ljudi uklapaju sa traktorom ali ja sam hteo ove njihove standardne boje po kojima su prepoznatljivi.

Рајко на свој канал поставио клип са упоредним тестом три дрљаче, па кога интересује, нека баци поглед.

ПС

Пардонирам - када сам почео да гледам клип, видим да је радио поређење између припреме дрљачом, сетвоспремачем и кембриџем.

Znam da je bolje imati 8 tockova,manje propada traktor,lakse vuce masinu,nema tolikog sabijanja zemljista itd,ali ajde..Zatvaram cim se ukaze prilika,uglavnom u toku februara,ponekad u martu sve zavisi, zatvaranje brazde odmah posle oranja ako na to mislis nikad nisam radio jer nisam imao adekvatne uslove ni mogucnosti..Pripremao sam sa lakim drljacama,malim imt i rau setvospremacem i ove godine sa poluteskom tupanjac drljacom.Sa setvospremacima sam radio na minimalnoj dubini tek toliko da se tragovi ne poznaju,dok sa drljacom je bilo sareno negde dublje negde plice,raspitivao sam se pre 2 meseca u agropanonci za adaptere i par zadnjih tockova,jer znam da bi sve to radilo mnogo bolje i ne bih se nigde osetio u setvi trag od tocka ali videcemo..

Šta se po tebi najbolje pokazalo u zatvaranju brazde,a šta u pripremi za setvu?
Računajući naravno da koristiš duple točkove ko što kažeš...
Pitanje za baderljicu...

Znam da je bolje imati 8 tockova,manje propada traktor,lakse vuce masinu,nema tolikog sabijanja zemljista itd,ali ajde..Zatvaram cim se ukaze prilika,uglavnom u toku februara,ponekad u martu sve zavisi, zatvaranje brazde odmah posle oranja ako na to mislis nikad nisam radio jer nisam imao adekvatne uslove ni mogucnosti..Pripremao sam sa lakim drljacama,malim imt i rau setvospremacem i ove godine sa poluteskom tupanjac drljacom.Sa setvospremacima sam radio na minimalnoj dubini tek toliko da se tragovi ne poznaju,dok sa drljacom je bilo sareno negde dublje negde plice,raspitivao sam se pre 2 meseca u agropanonci za adaptere i par zadnjih tockova,jer znam da bi sve to radilo mnogo bolje i ne bih se nigde osetio u setvi trag od tocka ali videcemo..
Pitao ja sada na sajmu, komplet uskih tockova oko 3000e, za belarusa pricam rm

Nazad
Vrh