Drljače

Полутешка од 4 метра и да има још нека резерва снаге - да јој буде довољно 80-90 коња? Ја бих био скептичан према томе. На овдашњој земљи, ја бих доњу границу снаге трактора померио на 100-105 коња.

Zavisi ko sta ocekuje. Kolega radi sa 820 i Tupancem u letnje oranje strnuike za pripremu uljane repice i ide bez problema. To mi je bila neka mera.
Imam par drugara sto sa 125-135ks traktore i Tupanjac Teska 4.4m tu je pitanje jel ima viska snage ili neiskoristen traktor.

Ovaj sa 136 rujom pici po oranju 13-14 na sat.
Druga dvojica jedn kejs Maxum 125ks drugi NH isti kao taj kejs. Jos jedan ima Armu 110ks on kaze isto da pokida ali to bas ....

Ja imam polutesku drljacu Agrofour od 5m, uzeo sam je prošle godine, jako malo sam radio sa njom, prošle godine 7,5kj, ove godine jedan dan, ali ne verujem da sam uradio više od 20kj. Jako teško je vuče Rus 1025, skoro pa nikako, okrenem dva kruga, temperatura je već na 90, prednja daska nikad nije dotakla zemlju. Uzeo sam od 5m. zato što je bilo u planu da uzmem traktor 1221.3, pa da mogu i sa jednim i sa drugim, na kraju sam uzeo 1523.3, nisam još radio sa njim, ali mislim da nece da je oseti. Narednih godina verovatno treba i drljacu opet da menjam 🫣, ali ne bih uzeo vecu od 6m.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Ja imam polutesku drljacu Agrofour od 5m, uzeo sam je prošle godine, jako malo sam radio sa njom, prošle godine 7,5kj, ove godine jedan dan, ali ne verujem da sam uradio više od 20kj. Jako teško je vuče Rus 1025, skoro pa nikako, okrenem dva kruga, temperatura je već na 90, prednja daska nikad nije dotakla zemlju. Uzeo sam od 5m. zato što je bilo u planu da uzmem traktor 1221.3, pa da mogu i sa jednim i sa drugim, na kraju sam uzeo 1523.3, nisam još radio sa njim, ali mislim da nece da je oseti. Narednih godina verovatno treba i drljacu opet da menjam 🫣, ali ne bih uzeo vecu od 6m.
Ja sam uzeo istu 5m agrofour proletos i 130ks je taman. Iz Satexa me savetovali da ne uzmem ni 5.5 nego 6m polutesku, rekoh neka hvala znam kakvu zemlju radim.. 😂

Nije pametnije da uzmes setvospremac? Kad drljacu vec imas.. 😀 I onako si rekao da ne mozes drljacom u gruber da radis jer gusi.

Nije pametnije da uzmes setvospremac? Kad drljacu vec imas.. I onako si rekao da ne mozes drljacom u gruber da radis jer gusi.
Treba i setvospremac jednog dana , za sad cu raditi sa Mtz 1025 sa kilderom od 4m, nemam puno gruberisano 20+kj.

Nazad
Vrh