DEUTZ

Svako kemijanje oko remenja (i tog cijelog sustava) kad tad prisjedne. Kakvi šarafi i ručno špananje. Onda kad ode hladnjak, oklop, ventilator, hauba... e onda to postane jako skup sport. Nisam kemijao oko toga, ali mi se nedavno na DF-u dogodilo sranje oko toga. Prisjelo mi fajn.

Pa nije valjda na novom traktoru sve fabrička greška, stigla je i cijena, španer i remen preko 300 e.
Ма што грешка лошији квалитет делова убачен. Мени је на ауто кидао пк ремен променио три ремена и три шпанер он и даље кида ремен. Променио неколико мајстора ни један да нађе што их кида сваком је било лош ремен купи бољи. На крају ми другар нађе мајстора који је радио у Пежоовом сервису. Кад сам му реко да ми спада и кида пк ремен одма на прву каже варијабилна ременица на алтернатору. И био човек у праву, руком када је њакаш ништа не можеш да осетиш док нисмо скинули ременицу. Заменио и ево од прошле године ни да заигра ремен,а онако тресао и полако спадао док се не покида.

Španer je DAYCO, kako sam čuo da je to kvalitetan španer, imaju u tom sklopu 3 valjčića i četvrti je na španeru, primijetio sam da je samo na jednom valjku spala crna boja na dodirnoj tački sa remenom, ostala 3 valjka boja je spala oko pola valjka a pola je crno kao da ga remen nije ni darnuo.

Eto sam si sebi odgovorio. Ti valjci ti imaju određeno bacanje koje španer kupi ali zato ubrzano strada. Pitanje je i kakva te zadesila glavna pogonska remenica radilice, one znaju biti najproblematičnije.
Dali si primetio da španer igra pri radu motora?
Bilo kako bilo, kupi zamenski španer i ugradi, i pomalo to prati kako se ponaša pa ćeš tokom vremena videti šta je rešenje.
Trebalo bi da potraje koliko i original.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa što se gadiš na onaj Momov od 75€?
Nebih rekao da dajc pravi španere. A verovatno ni rolere ni vodene pumpe.
Klipove, ventile, turbo, elektroniku itd isto ne pravi.
Od celog tog motora njihov je blok, glava i radilica sa zamajcom.
Tako da tvoja jurnjava za nekim originalima tu nema nikakvog smisla.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ko kaze da se gadim, jasno mi je da je originalni u ovlastenom dosta skuplji, kupim sve podatke sa raznih mjesta pa ću sutra donijeti odluku.

Pa i tome se i radi,uzmi to od Mome i piči.Ako opet crkne onda je verovatno ovo što ti je rekao kolega,varijabilna remenica.U svakom slučaju Momo ti nudi zamenski deo za manje para koji će verovatno isto vreme izdržati kao i originalni ako je uzrok u nečem drugom.

Kad spominješ varijabilnu remenicu ako misliš na altenator, meni ovo liči na običnu remenicu.
Zato što ta remenica nije varijabilna nego obična remenica sa jednosmernim ležajem ajd da kažemo jednosmerna remenica. Nikako varijabilna.....
Uzrok ti je ili loš kvalitet opruge u automatskom španeru- zatezaču ili fabrička greška pri izradi opruge. Može biti i loš remen pa ti stalno trza zatezač a može bit i da ti kompresor klime često pali gasi pa ti on trza zatezač (mada je predviđeno da to izdrži). Šta god da je, stavi nov zatezač i ne gledaj na par stotina evra jer svako budženje tj pokušaj uštede te može koštati značajno više novaca (kao što je već napisao @Bećarina pusta ).

Nazad
Vrh