DEUTZ

Svako kemijanje oko remenja (i tog cijelog sustava) kad tad prisjedne. Kakvi šarafi i ručno špananje. Onda kad ode hladnjak, oklop, ventilator, hauba... e onda to postane jako skup sport. Nisam kemijao oko toga, ali mi se nedavno na DF-u dogodilo sranje oko toga. Prisjelo mi fajn.

Pa nije valjda na novom traktoru sve fabrička greška, stigla je i cijena, španer i remen preko 300 e.
Ма што грешка лошији квалитет делова убачен. Мени је на ауто кидао пк ремен променио три ремена и три шпанер он и даље кида ремен. Променио неколико мајстора ни један да нађе што их кида сваком је било лош ремен купи бољи. На крају ми другар нађе мајстора који је радио у Пежоовом сервису. Кад сам му реко да ми спада и кида пк ремен одма на прву каже варијабилна ременица на алтернатору. И био човек у праву, руком када је њакаш ништа не можеш да осетиш док нисмо скинули ременицу. Заменио и ево од прошле године ни да заигра ремен,а онако тресао и полако спадао док се не покида.

Španer je DAYCO, kako sam čuo da je to kvalitetan španer, imaju u tom sklopu 3 valjčića i četvrti je na španeru, primijetio sam da je samo na jednom valjku spala crna boja na dodirnoj tački sa remenom, ostala 3 valjka boja je spala oko pola valjka a pola je crno kao da ga remen nije ni darnuo.

Eto sam si sebi odgovorio. Ti valjci ti imaju određeno bacanje koje španer kupi ali zato ubrzano strada. Pitanje je i kakva te zadesila glavna pogonska remenica radilice, one znaju biti najproblematičnije.
Dali si primetio da španer igra pri radu motora?
Bilo kako bilo, kupi zamenski španer i ugradi, i pomalo to prati kako se ponaša pa ćeš tokom vremena videti šta je rešenje.
Trebalo bi da potraje koliko i original.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa što se gadiš na onaj Momov od 75€?
Nebih rekao da dajc pravi španere. A verovatno ni rolere ni vodene pumpe.
Klipove, ventile, turbo, elektroniku itd isto ne pravi.
Od celog tog motora njihov je blok, glava i radilica sa zamajcom.
Tako da tvoja jurnjava za nekim originalima tu nema nikakvog smisla.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ko kaze da se gadim, jasno mi je da je originalni u ovlastenom dosta skuplji, kupim sve podatke sa raznih mjesta pa ću sutra donijeti odluku.

Nazad
Vrh