Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
StarorstKoliko je star traktor?
Na svim kaisnim prenosima radilica ,alternator ,kompresor klime itd , slicni su problemi , bio to auto ,traktor ,...
Najveci napredak i rjesenje je napravljeno uvodjenjem jednosmjerne remenice na alternatoru ,koja ako je ispravna ,zasluzna je da sve funkcionise glatko i bez problema . Tamo gdje nije konstrukcijski stavljena ,ili nije zamjenjena na vrijeme ,javljaju se razni problemi , pucanje spanera , skripanje i cvilenje remena ,pucanje istog, proklizavanje ....Nezamislivi su nam trzaji i otpori koje prave alternatori na novijim masinama koji su 150,i vise ampera.
Dodatak je prost, jedan mali nosač sa jednim šarafom koji doteže ovaj fabrički španer, nisam rekao da je bolji ali je sigurno dugotrajan, samo što je manuelni i mora se provjeravati zategnutost kao i na imt.Baš me interesuje kako izgleda taj patent čiji troškovi izrade iznose 5€ a pri tome je bolji od fabričkog.
Automatski španer se može remontovati periodično i neće nikada iznenada da crkne. Ja sam na VW-ovom španeru više puta menjao ležaj i produživao mu život.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka