DEUTZ

Donekle jeste, na traktorima od 150ks se filteri hidraulike menjaju i na 50h, na 1000 idu svi filteri i ulja, po fabrickim specifikacijama i garanciji.

Kod mene filter ulja hidraulika ( spoljni,)zamenjen na 500 rč a na 1000 rč svi filteri i svo ulje.

Bili su, nisu rešili problem.
Čisto jedno pitanje da li slučajno znate koliko je bilo zamrznutih Grešaka kada je rađena dijagnostika i da li je u opšte bila neka greška ?

Da li su drugari pregledali ono osnovno
  • Akumulator (Napon i Kapacitet)
  • Kontakt bravu
  • Anlaser (četkice, bendiks, biksne, rotor i stator)
  • CMP Senzor položaja (Služi za poziciju bregaste/radilice)
Problemi sa paljenjem vozila: Ako imate problema sa pokretanjem vašeg vozila, to može ukazivati na problem sa senzorom radilice. Ovo može uključivati situacije gde je potrebno više pokušaja da se motor pokrene ili čak situacije gde motor potpuno odbija da se pokrene.
  • VTC selenoid za kontrolu pritiska ulja
  • MAP Senzor
Iako motor moze da radi sa neispravnim MAP senzorom, motor tesko radi, trza, gubi snagu, slabo ubrzava, povecava potrosnju. Smesa postaje ili siromasna ili bogata (izlazi iz okvira idealne : 0,97-1,03). Otezano usporavanje i ubrzavanje sa gubitkom snage, neravnomeran i grub rad motora na leru su najcesci simptomi kvara senzora.
  • Provodnike (Najviše treba obratiti pažnju na Masu)
bregasta-osovina-i-senzor-bregaste.jpg

Nov sam ovde, hteo bih da kupim Deutz Agroplus 85, oko 2000 godista. Kako su se pokazali koje su im prednosti i mane, na šta da obratim pažnju? I kakvi su za održavanje da li su skupi i gde ima delova

Poslednja izmena:
Na to pitanje ja ne mogu dati odgovor, ne koristim traktore i nisam ispitivao ulja koja mogu da se koriste u traktorima, mi imamo samo podatak o r4 ulju sto nam stize iz fabrike da sigurno izdrzava 250h, za svako drugo moras sam odlucivati da ti niko nije kriv za tvoju odluku i pratiti kakvo je ulje na nekoliko sati i posle nekih radova...

Mi sipamo shell df utto 10w30
U prirucniku pise da u prednjoj vuci i prednjim diferencijalima ide isto ulje kao i u hidrulici i menjacu utto 10w30 ali same je poznat po tome da hoce da zajebe prednju vucu i da li bi trebalo zbog toga da se sipa gusce ulje ili?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

U prirucniku pise da u prednjoj vuci i prednjim diferencijalima ide isto ulje kao i u hidrulici i menjacu utto 10w30 ali same je poznat po tome da hoce da zajebe prednju vucu i da li bi trebalo zbog toga da se sipa gusce ulje ili?

Tako je, u prirucniku tako stoji, ja bih pre istrazivao zasto traktor zezne prednju vucu, iskreno znam da je u starije generacije traktora islo gusce ulje, ovo je za novije generacije, ali opet morate navesti koji traktor i koji problemi, da bih mogli diskutovati svi i pomoci vam...

Tako je, u prirucniku tako stoji, ja bih pre istrazivao zasto traktor zezne prednju vucu, iskreno znam da je u starije generacije traktora islo gusce ulje, ovo je za novije generacije, ali opet morate navesti koji traktor i koji problemi, da bih mogli diskutovati svi i pomoci vam...
U pitanju je traktor same titan 190 1996 godiste, za sada nema problema sa prednjom vucom i sipam mu totalovo utto 10w30 ali da pitam iskusnije za svaki slucaj bolje spreciti nego leciti

Nazad
Vrh