Deutz-Fahr

Ovaj o kojem pricam je s generalno obnovljenim motorom, dosta dobre sve 4 gume, remenjem i limarijom u dosta dobrom stanju sa starim tipom grla i hedera i kabinom sa zmaja 142 prodan za oko 3000€...

Imaju ga moji kolege dan danas ali je njihov mislim novija serija i kunu se u njega. Njive imaju na dosta ravnom i dosta velike pa im takav kombajn pase.

Danaske izmenili kacenje na geringofu da ga Deutz nosi. Original je bilo kacenje za John Deere.
Uglavnom, preostaje nam da rešimo kardan. Na slikama se vidi razlika u visini, takodje se vidi da postoji mogućnost da se kućište podigne gore, ali onaj donji deo nema neku vidljivu mogućnost podizanja, odnosno menjanja ugla. Da li neko ima ideju kako to rešiti ?
afb86f0b6dcb745b82cadb7887916f88.jpg
aa1849e1fb600f1f0f90294e6e7445e9.jpg

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Dali neko zna gde bi mogao naci ovakvu lamelu(ferodu) radi se o mehanizmu za ukljucivanje secke na DF 1600

Na tom mehanizmu nalazi se jedan ovakav lezaj,koji se ne skida sa ove glavcine,dali je moguce negde naci taki lezaj :sta:

Kolega Murtin da nije slučajno sistem da se odvrnu šarafi sa dekla kućišta pa da se sredina kućišta pomjeri za jednu rupu prema gore i eto promjene ugla.
Kolega robert ajd pročitaj broj sa ležaja slabo se vidi

@pankin tako smo i mislili da radimo. Ali da pitam, možda je neko radio, pa da ne idemo na slepo.
A inače smo adapter rasklopili, malo generalisemo. Cene za delove su paprene, klepanje baš.

ma nema kako nismo udarali.i kako god gledam ne skida se.Sutra cu da ugrejem malo pa cu da vidim

Tako ima i jedna remenica kod mene na spaneru, lezaj se nemoze skinuti osim odrezati i ponovno zavariti, i to kod mene moze funkcionirati, u katalogu djelova je oznaceno da se mjenja cjela remenica, tako da moja preporuka je da pogledas katalog djelova i tamo vidis poziciju, da li pored postoji lezaj s tom oznakom ili ne

koliko otvarate gornje sito u suncokretu a na koje donje (ako nije petersonovo) ,vrsete isti i na koliko otvarate vetar.kod mene je far 1302 vetar otvorim na oko 7 ,stim da jecam vrsem na 8 ,psenicu oko 12 , kukuruz skroz otvorim.ima podeoke do 22.!?:ppozdrav:

Kreni od manjeg, barem na 5 onda, ili 6, ako otvoris ko za jecam, bacat ce ti van, i gledaj kakvo je stanje u bunkeru i na zemlji dok namjestas

1eef5312320bd33ecb8ef5a0f0c51c18.jpg

Priprema za soju i kukuruz. Mislili da menjamo korpu, i stavimo blinde. Kad ono, pokrivljene šine. Pa rešili lanac i letve u grlu da menjamo...

Da li neko možda negde ima blinde viška ? 125cm, 4mm.

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio u vezi lezaja.Lezaj se ne skida,izliveno zajedno sa glavcinom.Razsekao lezaj,a sredinu lezaja skinuli na strugu,ostavili mali zid da drugi lezaj lepo nalegne a drugu stranu zavario lezaj za glavcinu.Juce radio soju,mehanizam za ukljucivanje secke radi perfektno.Lamelu nasao u petrovaradinu(orginal) :kisa:

7fd7c3fce099a6e6b04a46cf734215db.jpg
275f133760181480d029a1e1ce8de078.jpg

Blinde obavljene, korpa skraćena. Još samo šine, i lanci grla sa letvama. Pa se može sklapati, a i soja već dospeva.

Nazad
Vrh