Deutz-Fahr

Da siguran sam. Ja orem 9.5 km/h a on mi bezi nijansu. Ne bude mi tesko pa izmerim koliko mu treba za 3 prohoda a znam da je jutro tu 16 redi ili 2 prohoda i 2/3 treceg prohoda. Nisu kipovali u hodu vec na ovratinama. Posto te dozivljavam za inteligentnog coveka mozes da izracunas koliko bi islo brze da kipuju u hodu.:ppozdrav:

Ima 2 takva u Staparu. 6060 HTS. Orgoman ucinak. U kukuruzu sam merio 12min/kj ucinak.

Dobri kombajni, proizvode se kod nas u Županji, al i cjena je preko 900 000kn, što je preko 120 000€, nažalost je, što nema više kombajna za male poljoprivrednike, jer đuro đaković, onaj model poslije moga 770, mislim da je oznaka 3370, koji je nešto poboljšan je bio 1998 ili 1999 godine oko 100 000 njemačkih maraka, što je duplo manje od ovog novog, a zadnji modeli zmaja 135 ako se dobro sječam, koji su bili izloženi u NS na sajmu su bili 29000€, šteta je što se više nemogu kupiti takvi kombajni

Dobar je kombajn i velikog ucinka, medjutim kvalitet nije na nivou NH, Claas i Case. Kombajni imaju 3 godine i imali su svasta nesto vec. Nista ne resivo, medjutim kvare se. Po recima jednog od vlasnika, Claas slicnih karakteristika kosta 30% vise ali misli da opet kupuje kombajn da bi zazmureo na tih 30% i kupio Claas. Ja sam prezadovoljan kako radi u kukuruzu, ali u psenici sam kosio sa Z142 bez varijatora 1 brzina i manje prospe i napravi loma od DF 6060hts. Toliko :ppozdrav: A komplet Zmaj sa svim hederima koji mi je kosio kosta koliko 25% kukuruznog hedera za navedeni DF.

Dobri kombajni, proizvode se kod nas u Županji, al i cjena je preko 900 000kn, što je preko 120 000€, nažalost je, što nema više kombajna za male poljoprivrednike, jer đuro đaković, onaj model poslije moga 770, mislim da je oznaka 3370, koji je nešto poboljšan je bio 1998 ili 1999 godine oko 100 000 njemačkih maraka, što je duplo manje od ovog novog, a zadnji modeli zmaja 135 ako se dobro sječam, koji su bili izloženi u NS na sajmu su bili 29000€, šteta je što se više nemogu kupiti takvi kombajni

Imam Foton kombajn nov. Mislim da kosta oko 35000e.

Dobar je kombajn i velikog ucinka, medjutim kvalitet nije na nivou NH, Claas i Case. Kombajni imaju 3 godine i imali su svasta nesto vec. Nista ne resivo, medjutim kvare se. Po recima jednog od vlasnika, Claas slicnih karakteristika kosta 30% vise ali misli da opet kupuje kombajn da bi zazmureo na tih 30% i kupio Claas. Ja sam prezadovoljan kako radi u kukuruzu, ali u psenici sam kosio sa Z142 bez varijatora 1 brzina i manje prospe i napravi loma od DF 6060hts. Toliko :ppozdrav: A komplet Zmaj sa svim hederima koji mi je kosio kosta koliko 25% kukuruznog hedera za navedeni DF.

to je istina za zmaja, imamo takve jeftine kombajne samo jer su jeftini i ima djelova, jer je loša situacija u poljoprivredi, al ruku na srce, zmaj je kombajn iz daleke prošlosti, koji bi vrijedio samo na kile, da je samo malo bolja situacija......

pogledao sam Fotona, neznam koje su bitne karakteristike tog kombajna, jer uvlačno grlo izgleda jako malo, al to je bitno i širina bubnja, tako da nevjerujem da ima nekakav kapacitet.....npr zmaj ima bubanj 105 ako se dobro sječam i heder 4,2m....dok oni stariji classovi imaju 3m heder za bubanj od 100cm......to je ipak razlika

Ja radim u Deutz Fahru, kombajni su odlicni nema tu greske, gdje god su toplineri pucali županjci su to na novim modelima pojacali i predimenzionirali, sada ice biti novi model kombjana tj. najmanji na platformi bivseg actora ga radimo, proizvodnja je krenula, cini mi se da ce mu najveca kosa biti 4,20 tako nesto, kolko para toliko i muzike ja sto sam cuo po sajmovima od ljudi koji ih imaju nitko se ne zali, a ovo sve rekla kazala ne pije vodu, moj kolega se zali na claasa tucana 320, al nije smak sveta njegov je jedan od milion primjeraka u svijetu mozda je on jedini koji se zali ;)

@ ratar hr Mozes li postaviti neku sliku kako ce izgledati? Koliko snage motor, koliko slamotresa?

@ratarhr
Nije rekla kazala. Jedan od tih DF 6060HTS mi je radio dve sezone poneku njivu. Nisam bas odusevljen psenicu kako uradi. Lom, primese, su manje sa Zmajem i posle kise iza Zmaja se manje zeleni njiva. U kukuruzu je odlican.

Jeste isti sistem po meni glup ali ga nece da mjenjaju. Tj nije kao na malim farovima jedan onaj kanal ne ovrsene vec 2, motor je deutz cini mi se da sam procitao 150kw, kombajn jos nije sastavljen niti jedan 3 ce se ove godine napravit, posto za dosta tih sklopova od actora nemamo naprave vec sami pravimo pa to traje nemoj me drzat za rjec 4 slamotresa cini mi se, cjena se ne zna meni je receno da ce biti jeftiniji od Ecokombajna 6040 ....

- - - - - - - - - -

zmaj ide puz style, kombajner da primjeni normalnu brzinu nebi se zelenilo, tj. problem vecine kombajnera je sto ne zna nastimat kombajn tako da i u nasoj zadrugi lexion prosipa, kombajner nas iz firme sto testira kombajne je vozio jedno vrijeme 6095hts i kukur je vrsio prljavo, onda je doso decko koji je podesio kombajn sasvim druga prica je to bila onda ...

oni tvrde da je to pojam, meni se ne svidja isto kao i njihov biter, koji krajnjem korisniku je problem, dok claas barem moj ima puno jednostavniji biter ...

Kolege ima li neko Fahr M1000 ?
Kakav je u radu i neke karakteristike ?
Znam da je mator kombajn, a za nekih 25-30 ha vrsaja mi ne bi bio los.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Koji bi meni pasao za oko 10ha strvi godišnje.Cijene df750 kod mene su oko 6000e a ja toliko dadnem za vršaj u 5 god.Razmišljam šta da kupim?Jednostavno hoću da idem u njivu kad je hoću a ne da plaćam i molim da dođe.Sad ima kolega clasa i ide glat ali opet bi volio imati svoje a nisu to nekakve pare a možda bi i površine se povećale.

Ja se ne razumem kako je to konstrukcijski reseno na DF kombajnu, ali eto potvrdili ste moje zapazanje da prosipa. I kada ga ne forsira isto prosipa. Dakle za psenicu se to meni ne svidja. U kukuruzu 'ebe keve koliko moze da uradi.

Pljuju po Zmaju jer nije ništa menjano i usavršavano tolike godine a eto i D.F kombajni takođe sem limarije,kabine i lelektronike nisu poradili na sistemu ne ovršene mase jer smatraju da je taj sistem vrh vrhova što je potpuno ne tačno.Znam za nekoliko slučajeva gde je D.F kombajn adaptiran za kukuruz i isključivo se koristi u kukuruzu dok ostale kulture radi kombajn druge marke.Dati neke grdne pare za sofisticiran D.F je čista glupost jer za mnogo malu sumu može da se uzme Ð.Ð koji je isti andrak.

Nazad
Vrh