Deutz-Fahr

Danas mi procureo uljani hladnjak...ima neko ideju gde bih mogao da potrazim drugi (nov,polovan)...u pitanju je DF 2580

Pozdrav, pitanje vezano za deutz m 922, javio se problem kod hidraulike, varijator gotovo nikako nece da radi, tj ostane u jednom polozaju ne mzoe uopste da smanjuje i da uzbrzava. Tesko dize vitlo, kada se ugrije ulje. Heder dize dobro, ali vitlo i varijator stalno problem?
U cemu bi mogao biti problem?
I da, poredjenje sto se tice ciscenja (redjenja) kakav je ovaj deutz u odnos na zmaj 133 vrecar?
Jesi li podmazivao donji i gornji varijator redovno..Koji ostaje u jednom polozaju,gornji ili donji iza prednjeg tocka..taj deutz odlicno redi psenicu,prva liga,samo da nije bas amazon od trave u njivi,tu ti nista ne pomaze.

Jesi li podmazivao donji i gornji varijator redovno..Koji ostaje u jednom polozaju,gornji ili donji iza prednjeg tocka..taj deutz odlicno redi psenicu,prva liga,samo da nije bas amazon od trave u njivi,tu ti nista ne pomaze.

Kombaj je od druga, rijesen problem na varijatoru, skidano crijeno sa cilindra, pa se stvorio vazdusni dzep, ozracili i sada radi dobro.
Sto se tice redjenja, bio problem u remenu na vjetru, bio slab remen, proklizivo, usjeko se, pa nije bilo dovoljne brzine. Sada je puno bolje.
Pozdrav

df

Da li neko zna dobrog majstora za klime a da je po mogucnosti okolina NS.Negde mi musta,da li je na kompresoru ili crevima...svake godine pred sezonu ga napunim ali se oseti da svakim danom sve manje i manje hladi.U pitanju je DF 3580.

Kada budeš sledeći put punio klimu, stavi i UV boju, pa ćeš i sam naći sa UV lampom gde pušta. Tako rade i majstori.

Pozdrav, pitanje vezano za deutz m 922, javio se problem kod hidraulike, varijator gotovo nikako nece da radi, tj ostane u jednom polozaju ne mzoe uopste da smanjuje i da uzbrzava. Tesko dize vitlo, kada se ugrije ulje. Heder dize dobro, ali vitlo i varijator stalno problem?
U cemu bi mogao biti problem?
I da, poredjenje sto se tice ciscenja (redjenja) kakav je ovaj deutz u odnos na zmaj 133 vrecar?
Ako otvoris gornje Petersonovo sito vise, onda bude i pljeve, ako je zatvoris onda bude samo zrno. Evo slike jecma, bice slika i psenice, nemam sad trenutno..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Koje crijevo je skidana i gde ste ozracili?

meni se slično dogodilo, da je klip od varijatora došao do kraja, unutra, i neće van nikako, onda sam otvorio oba crijeva sa kojim je povezan, i rukom izvukao klip, zavrnio crijeva i poslije je radio kako treba

danas mi pukne slamotres na samom nosaču, za nepovjerovati, jučer ispadne kajla sa vitla, al ju našao pored kombajna, i sada trebam naći slamotres skroz lijevi kada se pogleda kombajn odozada, ako netko zna gdje ima, bio bi zahvalan.....radi se o ĐĐ ili DF m770

kada trebaju ovakvi djelovi, onda ispada da je bolje imati zmaja, iako je đuro ili fahr bolji u svakom pogledu, al treba doći do djelova

Da nisi mijenjao lezaj na slamotresima, ili lezaj na osovini pa da nisi centrirao? Ovako smo mi to kod kolege uradilii, povarili pukotinu, finoo obrusis, poravnas, isijeces novi lim, zavaris, izbusis rupe i gotova stvar...

Da nisi mijenjao lezaj na slamotresima, ili lezaj na osovini pa da nisi centrirao? Ovako smo mi to kod kolege uradilii, povarili pukotinu, finoo obrusis, poravnas, isijeces novi lim, zavaris, izbusis rupe i gotova stvar...

kako je kupljen, nije ništa dirano oko slamotresa, i mislim da je bilo napuknuto, jer se vidi gdje je nova pukotina, sutra ću ga zavariti, pa probati montirati, a ležajevi nemaju ni malo lufta, samo još treba i ispraviti prednju stranu jer je udario u podbubanj, nadam se da nije udario u biter, to ću još pregledati, al mislim da nije jer je propao dolje.....najviše bi volio kupiti drugi slamotres, koji nije varen ili slično

Nista mu nece biti ako se kvalitetno zavari... Kod kolege je slamotres prije nego sam ja kupio kombajn pukao po pola na fahru 1302. Kod njega otisli, poravnali pukotine, obrusili, povarili i gledali da ga varovi na sucu nikud i eno, radi taj slamotres dan danas bez ikakvih problema...

Meni je prosle godine na mom kombajnu pukao slamotres,izvarili ojacali,promenuo lezajeve i hvala bogu,odradio posao samo tako.

meni je "lijepo" pukao, nije se ništa iskrivilo, osim što je malo udario u podbubanj, al to je zanemarivo, i isčupao se lim što drži ležaj, na tom mjestu, pa sam ga samo vratio i povario, inače cjeli slamotras je ravan.....danas sam povario sa CO2, i montirao, probao, sve dobro radi, povario sam i sa jedne i druge strane, valjda će biti dobro, ležaji nemaju lufta.....sutra imam za napraviti jedno jutro, i gotovo do suncokreta

kada sam ga skinuo, vidi se da je radio sa tom pukotinom jer je bila prljava, jako malo je bilo čistog loma, pa ako je tako radio nego vrijeme, valjda će i sada......

najviše me brine što je teško naći takve stvari, da imam ĐĐ 1620, čovijek ih ima 7,8 komada rastavljenih i 20tak slamotresa, možeš birati, kao i svih ostalih dijelova.......al kada je taj kombajn prevelik za mene, najmanja kosa na njemu je 4,8m pa do 5,6m ako se dobro sječam, a kukuruzni nosi od 6 redi

Nazad
Vrh