Deutz-Fahr

U m900 se u gradjuje motor 4 cilindra, dvije varijante 74 i 82ks. U M922 motor 4 cilindra, 74 i 77ks. M980 4 cilindra 74ks. M1002 motor 5 cilindara 90ks. M1080 motor 5 cilindara, dvije varijante 82 i 87ks..

Kombajn je vrlo prost,lak za odrzavati. Ako ga ne odrzavas i ne pripremis preb sezonu kao i svakudrugu masinu, normalno da ce biti kvarova. Recimo da mu je mana donji varijator voznje, ali vise tu ljudski faktor sto on ode, ne podmazuje se, piksne zapeknu i potrose se i onda tu nastaju problemi. Svako jutro ga podmazes i nece biti problema. Cilindar na gornjem varijatoru na sve jednom pusti ulje, zamijenis gumice, ali to traje dan-dva i opet pusti. Ja kad sam kupio kombajn skinuo odmah varijator i odnio covjeku da mi remontuje kompletan..

Treba mi mala pomoć, da li neko zna koliko vredi kombajn Deutz Fahr 5660 H, 2008 godište, 184 KW. Treba mi neka okvirna vrednost

TREBA MI MALA POMOC...../da li neko moze da mi kaze koji najbolji adapter da kupim za df m 34.80 za kukuruz ali sa 3 reda....:ppozdrav:pa nebi bilo lose,ako ima neko da proda kazite i narano interesuje me i secka....hvala unapred...

pa slazem se sa vama da je malo za njega 3 reda,,ali ja sam malte ne na brdovitom terenu......a taj od 4 reda kolika mu je sirina od prilike....jer ja na njemu imam zitni heder od 3m i jedva se provlacim niz puteve poljske sa njim...:bravo:

- - - - - - - - - -

e6fd9c3b61e9-100x75.jpg

Ne znam kolika je širina tog kombajna ali po meni možeš slobodno 4 reda, zmaj 142 nosi 4 reda a adapter jako malo je širi od kombajna jer svih 4 reda idu između prednjih točkova.

Kupuj cetiri reda, nikako tri. Ima jak motor( 6 cilindara, 110-115ks), 5 slamotresa, bubanj oko 112cm, ima da letis sa njim po njivi.. Spoljasna sirina psenicnog adaptera od 3m je 3.40m, a spoljasnja sirina cetveroredno kukuruznog adaptera je 3.10m..

eee pa bas vam hvala,,,,onda definitivno kupujem sa 4 reda...sto se tice jacine motora,ja sa hederom od 3m stvarno letim po njivi,neoseca ga kao kad ga i nema...:osmeh:

Juce lagano krenuli sa pripremom.menjao gumice na ventil deklama.prosle godine odradio jednu stranu jer propisale gumice i vatrogasci spasili kombajn.sad odradjena i druga strana :ppozdrav:

A imao bi i pitanje,cisto da proverim.Na koliko stelujete ventile na ovim motorima?

Bogme, ja sam za sada gasio samo alnaser (izgoreo stator i kabal), valda neću imati čast da ponovo nešto gasim ...

- - - - - - - - - -

To je skoro isti motor kao TAM, pa možda pre dođeš do korisnih informacija.

Nazad
Vrh