Deutz-Fahr

Znam šta su mikrokontroleri, i kako rade, zato sam i napisao da je kontrola napravljena sa njime :ppozdrav:.

Dal neko zna gde ima za dajca fara 1300 kratka osovina u produzetku bitera sa navojem za podesavanje broja obrtaja doba.otisao mi je navoj i nema funkciju.mislio sam kod strugara,ali potrebna je odgovarajuca tvrdoca.mislim na polovnu.

Za tri godine od kad sam uvezao kombajn iz Njemacke napravio sam nekih 600 rs. Kad sam ga dovezao otvorio mjenjac, zupcanici su bili kao novi. Pred kraj sezone, poce je u 1 brzini da lupa, nije bio poceo iskakati. Brdo, obala i male parcele gdje kombajna saltam cesto prva, rikverc doveli su do ovog..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG] Zupcanik i osovina kostali su me 255e i garancija 1 godinu. Za ovu osovinu i zupcanik u Njemackoj u Deutz Fahru trazili su mi 1500e.

Pravio mi covjek ovdje kod mene, mislim da je on jedini sto radi u BiH.. Znam da mu donose ljudi iz svih krajeva iz BiH..

Zato ja volim cistu mehaniku. Sve moze da se resi. Ako ne moze da se nadje neki zupcanik, moze da se napravi. A ne ovi novije, za nekoliko godina prestace da se proizvode delovi za starije masine i sta onda. Konkretno mislim na Deutz agrotron, pretpostavljam da je takva situacija i sa kombajnima.

Danas sklopljen mjenjac i postavljen. Da u Sijama, Mirso zupcanik. Tel +387-32-694-936.+387-61-772-260...

Ja sam jesenas trebao dva zupcanika za prikolicu za stajnjak i trebao sam ici u Šije da mi oni naprave ali sam ipak narucio originalne (410 maraka).
Ovamo sam mogao sigurno bar duplo jeftinije proci ali sam se bojao da nece dugo izdrzati,jesam li bio u pravu, ko to zna...

Zupcanik sigurno nece otici lako, meni je samo briga bila da se osovina ne smota, posto na njoj bude varijator voznje i vani mjenjaca je 59cm. Kad sam donio osovinu i zupcanik, kaze on je li to od kombajna osovina, reko jest, kaze napravim svake godine preko 20 komada. I objasnim ja njemu sve to, kaze imas garanciju 1 god.. I trazio mi 550 km kaze posto nije sezona, da je sezona bila bi dosta dosta skuplja. reko moze li za 500km, kaze ajd moze. Dosta su usluzni i korektni, za svaku pohvalu... Pisao sam vec u Njemackoj u Deutz Fahr-u su mi trazili 1500e..

Mozda i grijesim, vidim ti si iz Bijeljine, ali znam da mu dolaze i ljudi iz Bijeljine... Nemam s covjekom nista, ja srbin, on musliman, znam da covjek radi dobroo.. :bravo:

Zasto mislis da je jedini u BiH? Nije to nikakav problem za dobrog majstora otokariti, izglodati, problem je materijal utrefiti i termicki obraditi.
u tome i jest fora. taj u sijama jedini u nasoj okolini ima peci za termicku obradu. usput, veoma je neozbiljan. poznanik je na john deere presi kod njeg pravio onaj veliki zupcanik ravni zubi. propala kompletna sezona zbog istog jer je nabavljo pec 2 mjeseca koja moze tu velicinu zupcanika primit u otvor. i opet na kraju je znao naplatit. ako vec postoje u bijeljini ljudi koji to isto mogu odradit ja bih njima prije.

Pozdrav

Moze li mi neko reci iskustvo sa Fahrom 1080 hteo bih kupiti jedan..?
Ako je kombajn u dobrom stanju, kupuj neces pogrijesiti sigurno.. Kombajn koji je na cijeni ali i vrijedi svaki euro. Da se kaze da ima neku manu koja je cesta kod njih, nema. Znaju mu samo popucati sarafi sto drze zadnje nosace sabirne ravni, ali to nista nije strasno. Heder mu je pretezno 3m, ulaz bubnja 103cm, imas prenos preko remena i preko lanca, cetiri slamotresa, motor 5 cilindra 87ks, ima odlicno rijesene bocne reduktore, hladjenje i grijanje u kabini, neki imaju i hidraulicno otvaranje lule.. Kolegi su vjerovali ili ne 2006 godine dovezli kombajn za 9000e ( placen gore, s prevozom i carinom 9000e). Kombajn je imao 2800 rs, izgledao je kao da je juce izasao iz tvornice, novo remenje, novi uvlacni lanci, ali je imao recimo tako jednu manu ( nazivimo je tako) Kad se upali vrsacila u uvlacnom grlu nesto je zapinjalo, grebalo, dok je bio u Francuskoj, pukao je nosac kucista lezaja te osovine, i kad su to pravili nisu dobro centrirali, i lanci su zapinjali ali su radili, samo se ruzno culo. Kolega to rastavi, fino centrira osovinu, i kombajn radi kao sat. Kombajn sad ima 4600rs, promijenio je samo par lezajeva, prve dvije gume, i kupljena je lamela, posto su se na njoj potrosili kroneri. Da napomenem da je tri puta udarao zadnjim krajem u betosnki stub i jednom u traktor, i jednom je udario lulom u betonski stub. Nikome nije bilo jasno kako je kombajn stigao za tako male pare, a bez neke velike mane, prica covjeka sto ga je dovezao kao da su dva brata imali kombajn po pola i da su nesto zaguzvali i prodali..

Nazad
Vrh