Montoya, ralno gledano puno je novaca, ali koliko nas je taj lezaj napatio nije ni skup. Kad je otisao u njivi, skinemo i kazem ja ocu da je konusno-valjkasti lezaj on nije mogao da vjeruje da je taj lezaj, kupimo Skf-ov lezaj i postavimo ali nam nije bilo nikako jasno sta taj lezaj drzi nije bilo nikakve matice da se stegne, osovina je pomjerala se nekih pola centimetra, kombajn je radio citavu sezonu, nije ni sekunde stajao, samo smo bili u strahu da ne slomi zupcakin ili tromblu, ali smo cetiri noci kad dodjemo kuci 10h,11h, skinemo tocak, tromblu, izvadimo osovinu, pregledamo lezaj i vratimo, tako cetiri noci. I jedne noci skidali psenicu do pola 3h ujutro i pade kisa, sutradan otac kaze ajd skinemo, i ustanovimo da je neka caka u lezaju, i otac kaze da napravimo kao na Claasa Evropi da stavimo kuglicasti lezaj. Kupimo Skf lezaj, ali je bio uzak 16mm, bojali smo se da ce biti previse uzak, zatim otokarimo kuciste lezaja i stavimo dva kuglicasta lezaja, i rijesili problem. Imam rodjak koji zivi u Stuttgartu, nekih 20km od njega ima Claas-ov servis, upoznali smo covjeka srbina koji radi tu u servisu u prodajnom dijelu, poslao sam rodjaku kataloske brojeve, taj covjek nazvao servis Deutz Fahra i narucio dijelove. Cijena kucista i lezaja 252e.