Deutz-Fahr

Montoya, ralno gledano puno je novaca, ali koliko nas je taj lezaj napatio nije ni skup. Kad je otisao u njivi, skinemo i kazem ja ocu da je konusno-valjkasti lezaj on nije mogao da vjeruje da je taj lezaj, kupimo Skf-ov lezaj i postavimo ali nam nije bilo nikako jasno sta taj lezaj drzi nije bilo nikakve matice da se stegne, osovina je pomjerala se nekih pola centimetra, kombajn je radio citavu sezonu, nije ni sekunde stajao, samo smo bili u strahu da ne slomi zupcakin ili tromblu, ali smo cetiri noci kad dodjemo kuci 10h,11h, skinemo tocak, tromblu, izvadimo osovinu, pregledamo lezaj i vratimo, tako cetiri noci. I jedne noci skidali psenicu do pola 3h ujutro i pade kisa, sutradan otac kaze ajd skinemo, i ustanovimo da je neka caka u lezaju, i otac kaze da napravimo kao na Claasa Evropi da stavimo kuglicasti lezaj. Kupimo Skf lezaj, ali je bio uzak 16mm, bojali smo se da ce biti previse uzak, zatim otokarimo kuciste lezaja i stavimo dva kuglicasta lezaja, i rijesili problem. Imam rodjak koji zivi u Stuttgartu, nekih 20km od njega ima Claas-ov servis, upoznali smo covjeka srbina koji radi tu u servisu u prodajnom dijelu, poslao sam rodjaku kataloske brojeve, taj covjek nazvao servis Deutz Fahra i narucio dijelove. Cijena kucista i lezaja 252e.

Ne znam gdje bih mogao da kupim ovakav lezaj, nikad nisam vidio da postoji ovakav lezaj. Lezaj je konusno-valjkasti ali zatvoreni, ne rastavlja se. Kuciste ja nisam ostetio, ali kad sam ga otokario da ga produzimo zato sam narucio novo kuciste. Kad je rodjak pitao da provjeri cijenu lezaj je bio 190e, a kuciste 180e, i tako smo narucili. Kada je stiglo i on otisao da podigne i plati, cijena je bila 252e.

e8c17d524aa1894e012fc08111e73c29.jpg

Zetva soje 2015

Kako Vas sluzi 1080, koliko ima radnih sati, na koliko obrtaja bubnja radite soju?

sluzi nas dosta dobro, naradio se dosta kod nas. radne sate bih morao pogledati da nepisem bezveze. soju radimo na oko 650 obrtaja po njegovoj skali. ukoliko je precizna.

Ajde kada ste vec kod ob.bubnja.Ne mogu da menjam obrtaje bubnja (df3580).A el motor vrti i levo i desno a variator ni mrd.Prosle god.je radilo sve normalno.A isti problem imam sa vitlama.Da li mi negine rastavljanje ili ima neka caka?

Obrtaji se menjaju u pokretu, a zna i el. motor da zataji (zaglave četkice, ili zariba biksna od prašine), ako nije nije ovo, onda najverovatnije negine rastavljanje.

Baća kod vas ima jako mnogo ne urađene soje i kukuruza.U stvari od B.Petrovca pa skroz do Vajske je takvo stanje.

Nazad
Vrh