Deutz-Fahr

295c0p4.jpg
[/IMG]
IM
bi89pu.jpg
[/IMG]

Imam problem na dajcu 1300 ,neznam kako se skida velika remenica za kipovanje ,posto se kod mene stalno vrti remenica i prilikom kipovanja poluga stiska zabice i lamela ukljucuje kipu.lezaj mi je strado unutrasnji do kosa.probao sam da razdvojim polugu,skino druk lezaj i nece da sidje ,verovatno bih trebao da odvnem tri zabice .nisam smeo da cackam pa molim nekoga ko je ovo skidao ili ima iskustva da mi pomogne.poz.

Imao sam problem u zetvi sa propeerom na povratnoj masi. Odlomila mi se lopatica i sa jedne i sa druge strane. Da li je neko imao problem sa tim? Da li je mozda upalo nesto na povratnu pa je zbog toga odlomio? Jel ima on neku zastitu od takvih stvari? Kod mene je remenica direkt na osovini, da li tu treba da bude neka sklopka? U pitanju je DJDJ1620

- - - - - - - - - -

Da li neko ima hidraulicnu semu za neki od topliner kombjna ili neku noviju seriju deutz kombajna?

Imao sam problem u zetvi sa propeerom na povratnoj masi. Odlomila mi se lopatica i sa jedne i sa druge strane. Da li je neko imao problem sa tim? Da li je mozda upalo nesto na povratnu pa je zbog toga odlomio? Jel ima on neku zastitu od takvih stvari? Kod mene je remenica direkt na osovini, da li tu treba da bude neka sklopka? U pitanju je DJDJ1620

- - - - - - - - - -

Da li neko ima hidraulicnu semu za neki od topliner kombjna ili neku noviju seriju deutz kombajna?
Poklopci na tom kucistu bi trebali da su pod federom. Pa kad nesto naidje lopatice izbiju poklopac i pwli se sirena da je poklopac izbijen.

jeste ima tu opruga,ali taj poklopac nikad se ne otvori,ja sam kod mene vec 10 puta spalio kais.Jako lose napravljen taj senzor,to je sve jednako nuli.ove godine stavljam senzor na osovinu,i da javlja kad se ne okrece osovina,isti takav senzor stavljam na secku i na vetar.u pitanju je DF 1600 :ppozdrav:

jeste ima tu opruga,ali taj poklopac nikad se ne otvori,ja sam kod mene vec 10 puta spalio kais.Jako lose napravljen taj senzor,to je sve jednako nuli.ove godine stavljam senzor na osovinu,i da javlja kad se ne okrece osovina,isti takav senzor stavljam na secku i na vetar.u pitanju je DF 1600 :ppozdrav:
Popustite onda feder. Kod nas to dobro radi.

Na kojim mestima na kombajnu povezujete to? Moze naprimer na spiralama ovrsene I neovrsene, osovine slamotresa... Ili kako?

Pa napisao sam da nije HI-Tec, ali radi posao, konkretno me je dva puta spasila, kada je pukao kaiš između ventilatora, i jednom kada sam zagušio dob u soji.
Uvek se senzor postavlja na poslednjoj osovini, tako da kontroliše sve do nje. Kod mene sam postavio na: 1-dob , 2-puž u bunkeru , 3-turbine povratne mase , 4-zadnji ventilator , 5-sečka , (4 i 5 se mogu isključiti po potrebi), i bitno je u radu naštelovati prag gašenja alarma za svaku osovinu, tako da se alarm oglasi čim na nekoj osovini malo padne broj obrtaja.
Ima malo zaj... da se naprave nosači, postave senzori, naprave zaštite za iste, razvuku žice, ali kada se sve sastavi, radi odlično, može se opuštenije raditi.

- - - - - - - - - -

Sada vidim, da ovaj sa slike koji sam predhodno postavio, nije isti kao moj. Moj je ovakav kao na njegovom sajtu http://www.proko.rs/tv/mala_privreda.php#10

Kako radi to čudo od Proke pronalazača?

Po onom sto sam procitao sensori su HALL(koriste se danas svuda od malih motorica do pneumatskih cilindara) jer detektuju prolaz magneta blizu njih , vrlo jeftini u danasnje vrijeme. Kontrola isto bi trebala da je vrlo jeftina jer koliko mi se cini da je analognog tipa. Da je mikrokontroler pretpostavljam da bi ugradio i jeftini lcd displej i pokazivao stvarne obrtaje na njemu za svaki sensor.

Pricvrsti male magnete na pokretni dio, plasticna ili bakarna obujmica, ne feromagnetni materijal i sensor pozicionira nekoliko mm dalje. Tako pise u uputstvu. Po meni bi bila bolja verzija sa induktivnim sensorima ali i puno skuplja jer dobar sensor kosta koliko i njegov citav uredjaj.

Poslednja izmena:
Senzori su tipa "reed kontakt" zalepljenih u akrilnu kockicu :haha:, ali služe svrsi, a elektronika jeste sa mikrokontrolerom. Za LCD displejem nema potrebe, upali led lampicu za osovinu koja je usporila ili stala, i daje zvučni signal, što je sasvim dovoljno.
Od ovoga prostije i jeftinije nemože da se napravi, a i sama cena od 60€ to potvrđuje. Kao što napisah, najveća gnjavaža je postaviti i povezati je na kombajn.

Senzori su tipa "reed kontakt" zalepljenih u akrilnu kockicu :haha:, ali služe svrsi, a elektronika jeste sa mikrokontrolerom. Za LCD displejem nema potrebe, upali led lampicu za osovinu koja je usporila ili stala, i daje zvučni signal, što je sasvim dovoljno.
Od ovoga prostije i jeftinije nemože da se napravi, a i sama cena od 60€ to potvrđuje. Kao što napisah, najveća gnjavaža je postaviti i povezati je na kombajn.

Ako je sa reed kontaktima , onda jos gore jer su mehanicki.
Koliko sam ja video on ne prodaje nista sa mikrokontrolerima, za to trebas prvo napisati softver itd. kod njega je sve analogna tehnika, koliko sam ja uspeo da vidim.

Ja sam pravio sebi mjerenje protoka na prskalici sa mikrokontrolerom (PIC) , pokazivalo kolicinu po kj , radilo je ali poslije 2-3 sezone kako prskalica nije garazirana oksidirali kontakti na kablovima a kontrolu nisam vadio iz traktora a nije bio zimi garaziran, razbijeno zadnje staklo ,malo snijega navejalo a i ponekad umjetnog gnojiva , pa problemi, induktivni senzor na zadnjem kotacu ,mikrokontroler racuna trenutnu kolicinu po kj, takodje i koja kolicina je izasla iz prskalice . Mogu reci da mi je strasno falila, jako brzo se naucis na komfor. Planiram da kad uzmem novu da cu zeti protocne senzore sa ebaya pa ponovno nesto napraviti.

Nazad
Vrh