Tomić Toma
Član
Zeznuti ti Nemci nacisto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Poklopci na tom kucistu bi trebali da su pod federom. Pa kad nesto naidje lopatice izbiju poklopac i pwli se sirena da je poklopac izbijen.Imao sam problem u zetvi sa propeerom na povratnoj masi. Odlomila mi se lopatica i sa jedne i sa druge strane. Da li je neko imao problem sa tim? Da li je mozda upalo nesto na povratnu pa je zbog toga odlomio? Jel ima on neku zastitu od takvih stvari? Kod mene je remenica direkt na osovini, da li tu treba da bude neka sklopka? U pitanju je DJDJ1620
- - - - - - - - - -
Da li neko ima hidraulicnu semu za neki od topliner kombjna ili neku noviju seriju deutz kombajna?
Popustite onda feder. Kod nas to dobro radi.jeste ima tu opruga,ali taj poklopac nikad se ne otvori,ja sam kod mene vec 10 puta spalio kais.Jako lose napravljen taj senzor,to je sve jednako nuli.ove godine stavljam senzor na osovinu,i da javlja kad se ne okrece osovina,isti takav senzor stavljam na secku i na vetar.u pitanju je DF 1600
Kako radi to čudo od Proke pronalazača?
Znam pričali smo, samo on je još nije ugradio.Proka je to napravio na nagovor onog kolege što ti je prodao turbinu za nodetku
Senzori su tipa "reed kontakt" zalepljenih u akrilnu kockicu , ali služe svrsi, a elektronika jeste sa mikrokontrolerom. Za LCD displejem nema potrebe, upali led lampicu za osovinu koja je usporila ili stala, i daje zvučni signal, što je sasvim dovoljno.
Od ovoga prostije i jeftinije nemože da se napravi, a i sama cena od 60€ to potvrđuje. Kao što napisah, najveća gnjavaža je postaviti i povezati je na kombajn.