Deutz-Fahr

Da li bi neko znao koliko kostju komplet silent blokovi za DF 3580?I kod koga uzimate?

Поздрав за све,да ли неко нема случајно радионичко упуство тј, мануал за Фахр м1002,м922,м900 исто је за све,у пдф формату...?Био би захвалан ако неко има да постави...
И да ли иједна данашња фирма која се прави производњом комбајна прави комбајне са хедерима до 4 метра ширине,зна ли неко?

Katalog nemam, tu ti ne mogu pomoc, mozda sam i negdje imo potrazit cu ti, ali kombajni najmanji kombajn ti je DF 6040 Eko kombajn, najmanji heder je bio 4,2m koliko ja znam, tamo sam iso na školsku praksu kao električar :)

Ратар имам ја каталог делова и то у пдф него радионичко ми треба,јбг да не дајем џаба 30 е да наручујем од ко зна кога.....И тај од 4.2 је поширок за путеве у РС или например југу Србије,данас сам баш размишљао о томе и једноставно нема мањих комбајна да се праве никако,све велико.

Cuj mozda bi ti mogo po nekoj naruđbi narucit i kosu 3,60, samo opet gabariti toga kombajna su veliki za 3,60 kad na njega do 5,40 kosa ide barem je isla, danas sam prolazio poceli su pravit one C9206 tako nesta velike kombajne izgledaju močno :D

Поздрав за све,да ли неко нема случајно радионичко упуство тј, мануал за Фахр м1002,м922,м900 исто је за све,у пдф формату...?Био би захвалан ако неко има да постави...
И да ли иједна данашња фирма која се прави производњом комбајна прави комбајне са хедерима до 4 метра ширине,зна ли неко?

Od ovih poznatijih firmi se može naći od

- sampo comia c4 ima standardno 3,9 m a na zahtjev može biti od 3.66 do 4,20 www.sampo-rosenlew.fi/en/products/combine-harvesters/comia/comia-.html

- claas još uvijek radi dominatore i to model 130, samo ga nemaju u ponudi za ovaj dio evrope ali se vrlo vjerojatno može kupiti po naruđbi ili otići u ukrajinu i tamo ga kupiti jer ga tamo jedino imaju u ponudi od evropskih zemalja (barem što se može saznati s njihovih web stranica) . http://www.claas.ua/cl-pw-en/products/combine-harvesters/dominator130 Te imaju u ponudi C370 heder i moguće ga je po naruđbi uzeti za Tucano 320 i 330 , zatim Avero 240 itd.

-john deere nudi neke prastare modele za aziju i to se vjerojatno ne bi dalo nabaviti http://www.deere.co.in/wps/dcom/en_IN/products/equipment/grain_harvesting/grain_harvesting.page?

-DF više ne proizvodi ni jedan model koji bi mogao prihvatiti heder manji od 4 m ali su modeli 54x5 koje je za njih radio sampo imali standardno male hedere ili su ih imali kao alternativu http://www.konedata.net/DF5435.htm još neki modeli proizvedeni od strane sampa su mogli prihvatiti manje hedere ali mislim da je bezveze (ili neracionalno) na kombajnu koji ima 200 i više ks imati 3.60 heder.

pozdrav svima.molio bih gospodina panonstiba posto je obecao dimenzije zazora kukuruzne korpe ulaz izlaz ili neko drugi od kolega kombajnera ako ima tacne zazore.zahvaljujem unapred.u pitanju je dajcfar 1300m.

deuty

Druze nemas vise pravih strucnjaka da ti odgovore za to pitanje, Oni strucnjaci sto su bili su na zalost proterani odavde, sada su ostali samo "strucnjaci" koji pisu da se kaze da pisu.:bravo:

ulaz na korpi 30 izlaz 20 po katalogu a moze i ulaz 35 izlaz 20 po katalogu tako pise ja stavljam uvek 30 20 i dobro je do sada bilo uvek. Ako treba jos nesto javi se na pp pa cemo se cuti

Evo jedan snimak iz sezone. Odradio 197 radnih sati, skinuli 55 hektara. Ostalo nam jos 5.2 hektara zobi, ali kisa svaki dan pada. Od kvarova, vec sam spomenuo segerov prsten, i dva lezaja, jedan lezaja na povratu neovrsene mase a drugi u bunkeru na spirali.. I otac je " sasjekao zadnju gumu ", skidao po noci njivu od 0.5 hekatara i nije primjetio da je probijena, i tako citavu njivu odradio, tek kad je zavrsio vidio sta je napravio.. [video]http://videobam.com/tUupX[/video]

Jedno pitanje.Kad se menja ulje u radnoj i voznoj hidraulici da li treba nesto luftirati?Zamolio bi da neko objasni postupak.

Jedno pitanje.Kad se menja ulje u radnoj i voznoj hidraulici da li treba nesto luftirati?Zamolio bi da neko objasni postupak.
ja kod mene kada sam menjao ulje pisalo je da da se ulje naspe do maksimuma kombajn se upali i pustis da radi par min.pumpa sama izluftira posto pumpa tera kroz ceo sistem i vraca u rezervoar.nesme da bude penusanja ulja ,jer negde vuce vazduh ako si nesto menjao kao ja naprimer pumpu malu na motoru.kada se ugasi motor proveriti nivo ulja i po potrebi dosuti.kod mene je to upalilo i nisam imao nikakvih problema mada nisam neki strucnjak posto vidim da se u poslednje vreme slabo odazivaju veliki poznavaoci nadam se da sam ti bar malo pomogao ps.moras klipove sabiti na maksimali tojest ih uvuci da isteraju uljr u rezervoar.pozdrav.:ppozdrav:

Prvo gledaj da svaki klip bude uvucen,ondak izpusti ulje,kad izcuri,namesti polugu od gasa da bude u poziciji kao kad gasis motor,i ondak zaverglaj malo,da istera svo ulje iz sistema,naravno nece do zadnje kapi,ali na taj nacin dosta puno jos izgura,i posle toga zameni filter,sipaj novo ulje,i upali da radi jedno 5 min.ali pazi da ne pipas volan,jer dok ima vazduh u sistemu oce volan da skace levo desno(to jest da sama mota).posle pet min. probaj polako dizat heder,vitlo itd :kisa:

Hvala.I jos jedno pitanje.Menjam gume na onim polugama pozadi od sabirne(gumeni lezajevi).Original su bile sa metalnom caurom unutra i sa rupom 20mm.A sada su mi uvalili sa rupom 16mm.I kaze taj majstor (sa 25g iskustva)da samo nabijem to na te poluge i da ne brinem.Pa ne znam,sta vi kazete?

A zasto ih menjaš jesu bile istrošene ili? Kod mene sam primetio da kada vršalica radi, kombajn se cima u levu stranu a ne napred nazad. Dali je to problem i kod tebe?

Poluga ima 20mm.Menjam jer su zaribali lezajevi pa su trpeli ovi gumeni lezajevi koji bas nisu izgledali sjajno kada sam skinuo.Nisu silen blokovi,jer silen blok ima i unutra i spolja cauru a ovo ne.A to sto cima u stranu,ne znam komso meni to neradi.Predpostavljam da je tebi stradao koji lezaj na vrsilici.Nikola da nije taj covek mozda iz indjije?Ako nije moze broj

*Jaroslav85* i ja sam menjao te gume,i kod mene isto tako bilo,ali ja sam u rumi kupio sa 18 mm unitrasnja mera,i samo stavio u vrelu vodu i lako ih navuko,a sad stoje kao pracka.Moze i sa metalnom caurom ali mnogo skuplje izadje.i kad metalna caura dobije lufta osteti i te poluge(kraj poluga) i onda i to moras izvariti pa na strug.cista guma po meni naj bolje resenje :cool:

dali neko zna gde bi mogao naci lim koji zatvara skupljac kamena,montira se na pocetak kukuruzne korpe.kombajn je far 1300 5slamotresa,i felna za kombajn prednja guma 18,4-30.i interesuje me sta se desava ako se nezatvara skupljac kamena u kukuruzu.hvala.

Nazad
Vrh