Deutz-Fahr

Ja sam radio sa malim zmajem .Nebih ti preporucio tu avanturu. U svakom slucaju trazi adapter za kuk. kako Bog zapoveda.
Problema milion
.Nemozes dovoljno dici motovilo i ako je kuk visok a klip nisko nasadjen motovilo neprestano lomi klasuru . AJD TO.
kLIPOVI ULAZE U bubanj zapakovani u perusiku i pojavljivali su mi se gubici na slamotresu .To se moze korigovati sporijom voznjom.
Sto se tice bubnja tu nema problema posto je zazor dosta veci nego u psenici guta dosta dobro.
Kosa takodje odradjuje bez problema.
Uspesno bi bilo kada bi kuk. bio visok 150 cm a klip nasadjen metar od zemlje. Samo dignes heder i opleti.
Naravno, blinde, korpa, sita, obrtaji i sve sto treba za kuk.

Kako za sada izgleda da su jedini kvar crijeva na hederu i svinuta spona koju smo ugrubo poravnali na licu mjesta. Inače je vozač malo stariji i čovjek koji je prvi u mom kraju imao traktor, kombajn itd. i ovo mu nije prvo takvo iskustvo. Zeznulo ga je što nema zemlju u tom kraju pa nije znao da je ove zime prokopan kanal tj. znao je ali nije mislio da je te dubine a prikriven je bio korovom.

Ajd` da se i ja pohvalim, juče predveče pukao most kod levog točka (odpao isti), tek danas posle podne došao kući, koliko sam bio besan, nisam se ni setio da slikam ::sramota::.
Šteta: nešto gasa za zagrevanje (spona), nekoliko metara žice za CO2 + gas, i što je najbitnije, MOOOOGO nerviranja... i onda neko kaže kombajneri deruuu :udri:!!!

zamolio bih cenjene kombajnete ako neko ima koju sliku da postavi blindiranje prve kaskade slamotresa za kukuruznu varijantu.prosle godine prvi put sam radio kukuruz i vidim da nebi bilo lose odraditi blindiranje .:osmeh:

Pozdrav svima,imam problem sa kombajnom Deutz-Fahr M922 ,buduci da sam ga zimus kupio pregledali smo ga sve cakum pakum...jednio menjac nismo gledali,kada igrom slucaja je poceo da izbacuje iz rikverca i da bruju pogledao sam i video da nije imao ni kap ulja,vecina zupcanika je otisla u k....
Tako da bi mi bilo od velike pomoci kada bi mi rekli gde mogu naci polovne zupcanike ili ceo menjac nebitno,ili ako znate nekoga ko pravi zupcanike...
Hvala unapred na odgovoru...

Da se i ja pridruzim malim nezgodicama, ako ih tako mogu nazvati. Fahr m1002 ove sezone napravio 137h do sad, danas kisa pada, pa odmaramo. Juce otac razbio gornje svjetlo na kabini, zmigavac i poziciju, i bocno staklo.. A od kvarova sto smo imali, pola dana smo radili bez rikverca. Od jednom nestao rikverc, ubacimo u rikverc, kombajn stoji, nista se ne cuje, ne lupa, ne bruji, ali ne ide, i tako radio otac pola dana, sve u krug skidao, i navece kad smo stigli kuci, otvorimo donji poklopac na mjenjacu, kad ono pukao segerov prsten sto drzi zupcanik, stavimo novi prsten, i radi kao sat...:ppozdrav:

Ako pronadjes polovan menjac javi mi molim te, trebam i ja jednu sitnicu. Kombajn radi i ide, ali hteo bi nesto u rezervi

zdrawo kombajnerii!!!!!e owako imam jedan weliki problem na kombajnu u pitanju je df 34.80....juce dok sam radio u psenici upalio mi se sezor za bubanj....ja sidjem i pogledam kad ono remenica od bubnja posla je na gore.....e sad otworim poklopc i vidim da je ceo bubanj posao u drugu stranu za nekih 2mm...ee sad kad remenicu pomeram napred nazad,gore dole ona deluje kao dA je otkinuta gde stoji kajla.....pa bih was zamolio da mi nekako pomognete kako sad to swe da rasturim dali mora heder da skida ili nee...hwala unapred..:sta:

Koliko sam ja shvatio pukla je osovina bubnja. Tu mora heder dole i sve s te osovine. Tj celi bubanj. Pa onda videti sta raditi

Nazad
Vrh