Deutz-Fahr

Ako oces da ti to ne puca onda pravi nanovo te uske,masivne, jake i od zeljeza a ne od gusa,.
pa zar i ovo da ti ode,,:sta:

Na ĐĐ je rjetkost da to pukne, cak ni pod adapterom 6 redi sa tarupom originalnim onim teškim, dešavalo se samo da puknu šarafi na točkovima, ja sam jesnas naletio na razor da mi se smučilo kad sam naletio sva sreća nista nije puklo !

Ako štima raspon rupa to bi bilo dobro promeniti. Kažete da je jače.Kad mognete ,izmerite raspon pa javite od rupe do rupe .Može i širinu .

Probat cu ja sutra izmjerit, ja nemam adapter al sam cuo da se po pikovima ovo dešavalo inače nikad nista drugo nije pucalo, ja sam tako cuo dal je to istina ili nije stvarno ne znam, ali kada ĐĐ nosi žitni heder od 5,60m i to jos nisam cuo dase desavalo barem ovdje kod nas onda mora drzat i kod tebe !

Hidro pogoni su uglavnom isti na svim kombajnima.Ne zahtevaju neko veliko održavanje samo na svakih 500 radnih sati zameniti filter, a na 1000 radnih sati i filter i kompletno ulje u hidro transmisiji, a ne samo u rezervoaru. Pritisci su kod svih isti i kreću se 420 bara. Hladnjak ulja treba održavati čistim i neće se grejati.Grejanje potiče od slabog pritiska pumpe odnosno od oštećenja nastala u klipovima i stublinama pumpe.Ovo je samo predpostavka jer iz fotelje je jako teško dati dijagnozu kvara dok se ne izmeri protok i pritisak pumpe.

Ima 4 šrafa, razmak je 190mm između unutrašnjih, i 260mm između spoljnih, a širina 45mm. Slikao sam ali me nešto zeza prebacivanja slike...

- - - - - - - - - -

Morao sam ponovo da odem da slikam, ovako je na mom DF-u M1600, a isto bi trebalo da je i na ĐĐ
150120141847.jpg

hidro

Hidro pogoni su uglavnom isti na svim kombajnima.Ne zahtevaju neko veliko održavanje samo na svakih 500 radnih sati zameniti filter, a na 1000 radnih sati i filter i kompletno ulje u hidro transmisiji, a ne samo u rezervoaru. Pritisci su kod svih isti i kreću se 420 bara. Hladnjak ulja treba održavati čistim i neće se grejati.Grejanje potiče od slabog pritiska pumpe odnosno od oštećenja nastala u klipovima i stublinama pumpe.Ovo je samo predpostavka jer iz fotelje je jako teško dati dijagnozu kvara dok se ne izmeri protok i pritisak pumpe.

promenjeno sve fiter ulje komplet,uzeti novi hladnjaci 2500 evra komad I opet probil sa strane gde s fabricki vareni,na njima pise 25bar da drze ne verujem da prave toliki pritisak posto ulje samo prolazi I ujedno se I ladi gazda popizdeo ima li neki spas ako se razumes u tako nesto ce imas posla

Svaka hidraulična pumpa pogona radi kao zatvoreni sistem pumpa-hidromotor.Oni su povezani sa dva debela creva i jednim tankim.Kroz debela se ostvaruje visoki pritisak i one služe za kretanje kombajna napred-nazad u zavisnosti od usmeravanja ulja kroz ta creva od strane pumpe odnosno od strane rukovaoca kombaja koji zakreće ploču sa klipovima i usmerava ulje u odredjenom pravcu.Treće srevo služi da potopi ceo sistem sa uljem jer ulje služi i za dihtovanje sistema.Kao takav sistem on ne može da se hladi jer su pritisci suviše visoki da bi ih pumpa slala u hladnjak.Zato na tim pumpama postoji i jedna mala pumpa koja služi da deo ulja šalje na hladjenje a pumpa se dopunjava iz rezervoara sa istom količinom koju mala pumpa pošalje na hladjenje i to ulje sa hladjenja se vraća u rezervoar.Pritisak te pumpe se kreće od 19 do 22 bara. Može da se poremeti njen rad i da ne radi kako treba i onda dolazi do većih pritisaka i do pucanja hladnjaka.

Opet ne bi trebao da je teži od Đ.Đ 6 rednog sa fabričkim tarupom.Ono je skandala od adaptera pa ne puca.Možda je bila načeta ranije pa je ti sada dokusurio.

Možda ,ali rekao bi da je nazdravo pukla .Ove godine je izdržala .Redovnije sam to mazao i malo više pazio (usporavao)na vodojažama. Prošle god .sam imao 1 oprugu na desnom klipu a ove godine sam stavio obadve.Prošle god. nisam to mazao nego se okretalo na suvo preko onog ključa(polumeseca )pa kada se diže možda je škripalo i brujalo pa prouzrokovalo da pukne.Da mi je ovaj adapter prodati ,ima ovde finih talijanskih adaptera dosta lakših,da se kupi.

Šestoredni adapter za kukuruz za kombajn ĐĐ M1620H je težak 2148 kg bez sečke i 2620 kg sa sečkom.

@spasoje, jel imate hidropneumatski ublaživač na vodu hidraulike koja diže heder?
Moj petoredni Agram-Geringhoff je takođe dosta težak, ima sigurno 2000 kg, i ne koristim opruge, jer leva nemože da stane od pogona adaptera.

Ako nemate hidroakumulator onda je potebno da imate opruge jer razvodnici trpe velike hidraulične udare kada transportujete heder po neravnom putu i obavezno pravilno podešene opruge, a ne samo da ih imate.

Kada je dignut više od pola opruge se oslobadjaju .Kada je u radu opruge su sabijene i pomažu.Nemogu bolje da ih podesim.Zato i u transportu nastojim da spustim heder na opruge ako je to moguće.

Nazad
Vrh