Deutz-Fahr

Slažem se .Sve se može nabaviti ,od delova .Jest skupo. Samo da nije dole lim i korita istrulilo.
Nije to Zmaj pa odeš u Rumu i kupiš celo donje korito ,povariš dole ,i traje opet 20g.

@salecar taj vanjski oklop i nije toliko bitan kad njega podignes ako je kombajn po šasiji i svim limovima iznutra zdrav to je bitno a ovo sto je udaren nije nista novo kolega se sa 35.80 3 puta u danu je udario u istu banderu tako da vecina kombajna je udarena u zadnji kraj, ja se jos nisam zabio zato jer ipak malo pazim, ti fahrovi mali su fini kombajni a nisu ni komlicirani, na spram mog merkatora ovaj kombajn je prost i jednostavan a to i je najbitnije !

guglam guglam i nemogu da nadjem, dali neko ima slike sa nekog onog otprasivaca(da ga tako nazovem) sito koje se okrece ispred motora i preko cega je povezano pokretanje istog :sta::ppozdrav:

Ima raznih pogona za to sito:
- pogon od motora putem osovine i remena,
- pogon pomohu hidro motora
- pogon od vazdušne struje koju stvara ventilator motora
- pogon od vršalice kombajna putem remena ......

Naći ću neku, ali sutra, malo je kasno da sada tražim.

- - - - - - - - - -
Evo obećanih slika:
CASE

CLAAS

New Holland (pogon dobija sa izlaznog vratila motora)

Na TX65,pa ona spojnica na ovom situ sto ste postavili,nalazi se na osovini koja pogoni odbacivac prasine,vidi se kad se otvori da se cisti hladnjak.

Da li je to ovako nešto?
screenshot1.jpg

E to pod brojem 15 i 16,to mi je popucalo,to mi treba....P.S A kako doci do kataloga rezernih delova,za Clasa dok sam imao sam nabavio tjs uradili mi ovi iz Almexa,a ovi iz IKR nece.

Ovo je katalog od CASE i NEW HOLLAND mehanizacije. Sastoji se od dva diska i kružili su po Novom Sadu pa ko je došao u posed taj je instalirao taj program.Sada nemam više te instalacione diskove.

15 - 9811514 FLEXIBILE COUPLING
16 - 84026817 HUB

meni u planu da stavim na DF 1600 taj bubanj.samo ne znam od cega da napravim da bi bilo lagano,i di da nadjem tu mrezu :-/

- - - - - - - - - -

dali je dovoljno u napravljen bubanj staviti ventilator recimo od traktora,i vazdusne struje koje stvara ventilator od motora da pokrece i taj bubanj?

Ljudi da li neko zna kako se zubci pogon kose hedera na deutz fahr(djuro djakovic).

Poslednja izmena od urednika:
@mali ranko de postavi pitanje kako treba mozda pomoci mogu al ne kuzim te ?
rastavio sam pogon kose ili ti reduktor,zato sto mi je lomio glavu kose.Zamenio lezajeve zato sto su dotrajali.E sad treba namestiti kolenastu osovinicu na pravo mesto to jest upariti da bi kosa imala hod kako treba.Dobio sam informaciu da postoji nacin kako se to uparuje. Pa me interesuje kako se to radi?

Nazad
Vrh