Deutz-Fahr

@tesla
Mislim da taj petoredni Agram nije tezi od 1500kg,ako se nevaram kod mene je pisalo 1240kg,neko ce vec postaviti tacnu tezinu.

Moj je eple mobile HRS -O8-MS.nEMOGU DA NADJEM NIGDE NIŠTA O NJEMU A KAMO LI O TEŽINI.

Nisam ga merio (adapter), ali kada sam ga zakačio prvi put na kombajn, jedva ga je podigao, jer sam imao desni cilindar slabiji, zamenio sam ga jačim i sad diže bez problema. Kada parkiram adapter u šupu sa viljuškarem Indos od 1,5 tone, moram da mu zakačim dodatan teg od bar 70 kg pozadi, da se nebi prevrnuo. Taj isti viljuškar inače bez problema diže paletu od 2 tone cementa, bez dodatnog tega, tako da adapter teži skoro isto, blizu 2 tone. Njegov žitni adapter od 4,2 m, je daleko lakši, skoro upola.

- - - - - - - - - -

@spasoje, pošto nemate hidroakumulator, vama ceo prednji deo se hederom trpi velika udarna opterećenja prilikom transporta, zato vam je i pukla ta ušica. Kod mene sa tim hidroakumulatorom, heder u transportu "pliva" kao na vazdušnom jastuku.

Ne mora da ima hidroakumulatore da bi heder plivao.Umesto njih ima opruge koje se moraju pravilno podesiti.Isto nema ni Claas pa nosi adaptere daleko veće od tog vašeg pa ne pucaju uške ali moraju opruge da se podese pravilno.Neki kombajni to imaju neki nemaju.Za podizanje adaptera sa pet, šest i više redova obavezno se montira i treći cilindar.To što se Vašem viljuškaru podiže zadnji8 kraj ne mora da znači da je težak adapter nego je dugačka poluga, a kod cementa je kraća poluga.U pitanju je obrtni moment!

Kad sv vec spominje hidroakumulator jel se i on mozda treba podesavat(mozda zraciti ili podesavat,.) jer ja imam na mom kombajnu pa se desi da kad naidjem malo brze preko neke rupe( a nisam znao za nju) desi se da eder prvo odskoci pa onda opet imam velik povratni udar

Hidroakumulator se ne podešava.Neki imaju slavinu koja se zatvara prilikom skidanja hedera, ali to niko ne koristi jer im niko nije rekao da se to radi. U njemu se sa jedne strane nalazi ulje u sredini je membrana, a sa druge se puni Azotom do odredjenog pritiska koji zavisi od mase hedera.Neko koristi i vazduh ali kod česte promene pritisaka ulja dolazi do zagrevanja samog akumulatora što od temperature ulja što od vazduha jer pri sabijanju vazduha dolazi do njegovog zagrevanja.

Poslednja izmena:
Cetvororedni adapter za fahr m 900 je tezak ,puno bi bilo i za motor a i bunker bi bio mali da okrene krug na celu duz i ovako kad je kukuruz preko 6t po jutru nemoze da okrene bez nastavka na bunkeru , zadnji trap je pomeren u stranu tako da bas lepo pasuje za tri reda

Evo moje iskustvo sto sam licno vozio, m900 sa Djurinim cetverorednim adapterom, nema sjecku, motor je 75 konja, mislim da mu fali snage za taj adapter, tako da je moje misljenje da bi mu bolje odgovarao tri reda. Vozio sam i m1080, motor je 90 konja, Capelov adapter bez secke, dosta bolje i lakse nosi taj adapter u odnosu na ovu kombinaciju sa m900.. Ja licno posjedujem m1002 i trazim cetveroredni adapter.. To je moje iskustvo i misljenje, ali bolje ti je cuje se sa jednim postovanim clanom foruma ( znamo svi o kome je rijec), osoba koja se skolovala za tu profesiju i koja je veliki poznavalac masina, i sigurno neces pogrijesiti ako poslusas njegov savjet, meni je pomogao dosta puta, ali ima njih koji osporavaju njegovo znanje i profesiju... Pozdrav

Evo moje iskustvo sto sam licno vozio, m900 sa Djurinim cetverorednim adapterom, nema sjecku, motor je 75 konja, mislim da mu fali snage za taj adapter, tako da je moje misljenje da bi mu bolje odgovarao tri reda. Vozio sam i m1080, motor je 90 konja, Capelov adapter bez secke, dosta bolje i lakse nosi taj adapter u odnosu na ovu kombinaciju sa m900.. Ja licno posjedujem m1002 i trazim cetveroredni adapter.. To je moje iskustvo i misljenje, ali bolje ti je cuje se sa jednim postovanim clanom foruma ( znamo svi o kome je rijec), osoba koja se skolovala za tu profesiju i koja je veliki poznavalac masina, i sigurno neces pogrijesiti ako poslusas njegov savjet, meni je pomogao dosta puta, ali ima njih koji osporavaju njegovo znanje i profesiju... Pozdrav
Dzabe sve,kad jednu osnovnu stvar nije naucio.

motor na m922 koji ja imam je od sto konja tako da mislim da ima snage..ali me brine da nece da mu bude tezak heder od 4 reda..a i spoljna strana od gume do gume mi je 270 cm

Nazad
Vrh