Deutz-Fahr

To je slično ko mali Đuro M 770, s tim da se Đuro jako loše pokazao moj rođak ga je kupio taze novog u tvornici u Županji od prvog dana nije radio ovrsio 5 hektara i odmah poslje žetve ga prodao, 99% vlasnika se žalilo na te male ĐĐ kombajne a oni su pravljeni po df licenci e sad dali je to isto dali nije ne bih znao, samo i 9000€ je u pitanju po meni je to puno novaca a sada neka netko iskusniji iznese svoje misljenje !

Ja sam bio zagrijan za 770 ĐĐ kad sam Claasa kupovo i to samo tako, cak sam skoro zanemario rođakovu pricu mislio sam ma ko zna, al tako je tko god ga je imo nije bio zadovoljan, meni se bio svidio sama kabina na tim kombajnima je jako dobro odrađena dihtuje dobro, staklo je iz komada i s tim da je od claasa svaki ĐĐ noviji 12-15 godina, a to je velika razlika, a kad sam vidio taj motorčić od 75 ks sastrane i u igri je bilo 8000€ odusto sam odmah, nisam se ni klasom usrečio kupio sam kramu koja je samo za otpad bila al sam uspio to malo sredit i ipak napravit posla evo vec 3 ili 4 godine kolko ga imam uredno ovrši oko 70kj za cijelu godinu, sad je na njegovo mjesto doso puno veci kombajn, sa duplo vecom kosom i svime drugim, koji odrađuje 5-6 puta više za sezonu, a Claas stoji i čeka kupca, ako ikad kupac naleti al valjda hoće. Nađe se u HR Df m-1000, ili m 1002 sa adapterom za tih 9000€ koji su ipak kombajni naspram toga ali netko nešta želi !

Veći nije DF, nije za ovu temu on je samo Licenca DF-a svi znamo koji su to kombajni ĐĐ 1620h, adapteri su ti skupi kod nas ja sta god sam trazio svi traze po 1000€ za red, meni su trazili za 4 reda 4000€, previse !

Bice za koji dan žao mi ga nemam ga di utjerat posto mi je claas u šupi pa cu ga u firmu otjerat u hangar zatvoreni da ne kisne, pa cu uslikat koju kad ga budem vozio tamo, ma seru ti preprodavaci ne znaju ni sami kolko bi para za neke stvari, lik u selu kuio 6redi ĐĐ adapter za 1000€ dobio korpu blinde, lance za suncokret s onim nozevima povarneim sve to za 1000€, i ja kazem tom preprodavaču sad to sto je on kupio je govno a ti prodaješ med i mlijeko on bleji u mene, i to kolega kupio ispravan adapter boli glava u obliznjem selu !

ma znam ja uopče nemam adapter a treba mi ovrse meni i ovako al volim svoje imat i gotovo, ne volim da me nitko nateze za 15kj kukuruza sto imam za vrsit godišnje nemos dočekat uvijek zadnji vrsim kukuruz samo sto nemam adapter !

Potrebno mi je par informacija oko korpe za kukuruz, zanima me kolika treba da je debljina zice, i koliko razmak izmedju zica treba da bude, ako neko ima sliku bila bi od koristi, u pitanju su df 1002 i 1080? A za blinde na bubnju koje debljine trebaju da budu, i za blinde na slamotresima jel ide obican ravni lim ili treba da bude lim dole kao na ladji?

Ja sam mojim Agramovim adapterom lomio osovinu pogona izmedju lančanika na grlu i adaptera. Radi se o DF 2685. Tamo je preradjen pogon na lanac ali je slaba osovina. Na lančaniku je jedna poluosovina na kojoj je čivija i tako se spaja za adapter. To se pokazalo jako loše jer se kod čivije osovina grejala. Hteo bi to preraditi kao na novijim modelima da bude na kardan. Zna li neko majstora da mi to uradi?

Ja sam mojim Agramovim adapterom lomio osovinu pogona izmedju lančanika na grlu i adaptera. Radi se o DF 2685. Tamo je preradjen pogon na lanac ali je slaba osovina. Na lančaniku je jedna poluosovina na kojoj je čivija i tako se spaja za adapter. To se pokazalo jako loše jer se kod čivije osovina grejala. Hteo bi to preraditi kao na novijim modelima da bude na kardan. Zna li neko majstora da mi to uradi?

mozda bi ti ja mogao pomoci ali trebalo bi prvo da pogledam kako to kod tebe stoji ovako iz glave nemogu nista ja imam df 2680 ali je pogon kao i za zitni adapter i do sada nije bilo problema a inace se bavim i remontom poljoprivrednih masina tako da mozda ti mogu pomoci

U Hannoveru je predstavljena nova linija DF kombajna za sada samo je prikazan model C9206 TS

Deutz_zpsac945cfa.jpg

C9000gallery02_zps81218169.jpg

trebala bi se proizvoditi četiri modela ovaj na slikama i manji 9205 TS te brdske verzije svakog od njih (9205 TSB i 9206 TSB) , a najavljena je i nova serija 7000 ali o njoj nema za sada više podataka. http://www.deutz-fahr.com/en-GB/products/combine-harvesters/1206-serie-c9000 . Po ovome su definitivno odustali od axial flow tehnologije ( 7545 RTS ) koji se trebao raditi u suradnji s argentiskom tvornicom Vassalli tj. oni su ih trebali proizvoditi dok se nebi osposobili radnici iz Županje za njihovu proizvodnju i koliko sam čuo da je nekolicina bila u Argentini na specijalizaciji.

Nazad
Vrh