Deutz-Fahr

Postovanje svima jel ima netko iskustva ili poznaje majstora koji mi moze pomoci trebam razvidnik hidraulike za DF35/80 91 god HVALA (PADA MI ADAPTER)

To i mene zanima bio je u servisu i rekli su da su promjenili sve brtve te da je ostalo jedino da on u sebi sam propusta i zato mi pada adapter ,probao sam stavit sa drugog istog takvog cilindre da nije u njima problem ali isto se dogadja , neznam sta da radim izgurat cu nekako sezonu ali moram to rijesit mozda je tko imao takav slucaj da mi moze pomoci lp........

Pala trgovina. DF 2685 sa žitnim 3,60m i Agram adapterom 4 reda za kukuruz. Biće i slika kasnije. Ujedno i pitanje gde nabavljate delove za njih? Konkretno vidim da su istrošeni pickup prsti.

Jedan moj prijatelj ima fara 1300 i kupio je kukuruzni adapter od zmaj. Pogonski lancanici zitnog adaptera imaju 23 zupca, i pogonski i gonjeni. Piatanje je koji odnos zupaca lancanika treba za kukuruzni adapter? Mislimo da kukuruzni adapter treba ubrzati?

Prvo si se trebao raspitati za nabavku delova pa onda kupiti masinu!Nemoj pogresno da me shvatis ali tako je jbg nek je sa srecom i sto pre slike!

Nije problem za delove, ima u županji u HR, ali sam hteo da saznam dali ima negde bliže. Trebaju mi plastične vodjice za pickup prste. Eventualno za rezervu da uzmem još po nešto.

- - - - - - - - - -

Jedan moj prijatelj ima fara 1300 i kupio je kukuruzni adapter od zmaj. Pogonski lancanici zitnog adaptera imaju 23 zupca, i pogonski i gonjeni. Piatanje je koji odnos zupaca lancanika treba za kukuruzni adapter? Mislimo da kukuruzni adapter treba ubrzati?

Evo ja što sam kupio 2685 sa adapterom, čovek se mučio dve godine kako bi uštelovao prave obrtaje potrebne za adapter.

Pozdrav potrebna mi je pomoc. Potrebna mi je osovina slamotresa za deutz fahr 1202 . Ako neko ima ili ako zna gde ima svaka pomoc je dobro dosla. Hvala moze i na PP.

U Hr ima firma Slak komerc, sve od ĐĐ 1620 ima sto novo sto polovno ako je novo on ga je pravio naravno pa ako ti treba broj ili nesta javi !

Nije loše da se zna. Na DF kod mene umesto čelične lamele koja je pucala ,štima u bocu lamela od kamiona Mercedesa .naravno sa oprugama.Pošto se nerrazumem u kamione ali mi se čini da je ovaj na otpadu spominjao 814 ili 914 ako sam zapamtio.
43uix.jpg

Kod njega je mana oni bočni reduktori (stari tip oni veliki).Desni me je mučio pa sam ga preradio sa produžetkom osovine u šasiju.Takodje sam preradio i varijator vožnje na makaze kao na zmaju ,jer je onaj stalno puštao ulje i to me nerviralo.Možda bi se moglo nazvati i manom to što su mu svorni ležajevi sa konusnim čaurama,i skupi su kao i sve na njemu. Tu sam isto za 3 god preradio 5 -6 komada na klasične ležajeve (pošto imam svoj strug ) .Ima on dosta i vrlina. Jednostavan ,pristupačan ,za mene veliki kapacitet ,mali potrošač(KHD F 913 )Godine čine svoje kao i u svemu.

Kod nas ih dosta ima ali nitko u mom okruženju okolo sela svi uzimaju sa zmaja prelaze na 1300 ili 1302, kolega ima 1322h koji je stvarno odličan i nema zamjerke nikakve, ali ga je ubilo stojanje vani i nikad ga niti ociste niti opire tako da je dosta strunio vec !

On ima veću prednost što su mu bolji ti portali veći bunker i jači motor+ je hidromat .Iskreno ja se bojim hidraulike ,tačnije remonta pumpe. Kad se radi pumpa na takvim mašinama JAKO je papreno .Radi se o hiljadama eura.Iskreno ja ništa na njega neugradjujem za sada nego sve prepravljam .Naravno što se može.Logično da se mora kupiti orginalni ležaj na slamotresu ako ode .Prve sezone zaglavim u jarak i čaura oguli nutove na poluosovinama tj. ošujaju se nutovi u čahuri. Zovem Ivicu i dalje znaš .::novac::Naljutim se i uzmem od 142 zmaja obradim u strugu i zašiljim navarim poluosovine i montiram .To je u Zmaja napravljeno malte ne da traje doživotno,naspram ovoga.Bio sam nabavio i portale OD Brauda na kilo i bio bi za 20% brži ,medjutim u zadnjem momentu smislim ovo sa produženom osovinom u šasiju ,i sad mogu iz trka pod punim bunkerom preći preko vodojaže bez straha da će se točak nakriviti i zupčanik veliki slomiti poklopac i iscuriti ulje.U Županji veliki zupčanik 12000 kn. I da ga postaviš opet će se nakriviti točak otići ležaj valjčići će se dignuti sa uljem i uletiti izmedju malog i velikog i dalje se zna.
Al da ide ,brate ide.Prošle godine uradio kuk 120 ha.

Kolega je nosio pumpu i hidromotor na reglažu puno novaca je bilo u igri, ako mislimo na istog Ivicu gospodina Dakića lik stvarno nema milosti ima cijene da se useres a svi djelovi njegovi su bofl roba koju on sam izrađuje a nešta polovno poskidano pa otokarito da valja, klarus u Županji opet ima isto astronosmke cijene ja htio kupit od 913 davač temperature i sat za torpeda reko mi 100€ tako da sam odmah odusto od kupovine, nista jeftiniji od Klasa nisu to su gluposti, a to si dobro odradio pogledo sam i bolje sto je varijator, dosta si skinio onda te jako dobro sluzi a i fino ide u kukuruzu :)

Ako ti šta znači ,ja sam naručio u Modriči tu ampulu što se uvrće u nosač filtera i cena je 35 - 40 e.M ADA ti dobijaš i sat a verovatno i kabal za 100 e.
Pokušaj od nečeg drugog.Zetor ,Ursus,pošto menjaš i jedno i drugo.Ja sam vadio iz svog zetora ampulu (davač )iz glave motora .Malo je kraća i deblja ,ali ulazi i paše navoj .
Medjutim čim sam dao kontakt pokazuje 60 a kada jeradio 15 min i malo zagrejao ulje on pokazuje 110. Znači ,neslažu se naponi ,otpori ,kako to već radi na struju.
Govorim od Zetora jer štima navoj a smatram da je i cena pristupačnija.trebalo bi se malo raspitati kod poznavalaca tih fluida , i termodinamike, možda postoji razlika izmedju ulja i vode , mada ja mislim da je to svejedno je 100 c je i u vodi i u ulju .

Rjesio sam drukcije, jedan majstor mi je reko da pazim samo na remen turbine da je našpanovan i nema brige, al ja sam uzeo sat od imt-a od pritiska ulje i napravio, da mi pritisak pokazuje jer taj mi je reko cim se motor pocne grijat da ce i pritisak opadat brzo dolje i da se po tome moze skuzit al nikad nisam imo problema kad sam radio oro cijeli dan na +35, a radio i s gruberom 11 tijela ljetos nema brige samo nema silenja i polako, a na nejmu se davač temperature uvrce u glavu malo mi je bzvz to al dobro, neki stave sat od imt-a al kolega mi tvrdi da ne pokazuje dobro kad je radna temp na vazdušnom motoru 127 stupnjeava a sat do 120 pokazuje, probat cu trazit od ovih df 3580 ako naletim negdje na nesta polovno oni imaju sat sa crvenim i zelenim poljem !

Nazad
Vrh