Deutz-Fahr

DF 2685 , na razvodniku hidraulike pojavilo se curenje ulja svakim danom sve više. Inače kombajn mi je odradio soju bez ikakvih problema. Dali da nosim razvodnik na remont i kod koga? Neki u Laćarku kažu donesi mi ga rastavimo pa ćemo videti šta treba. Plašim se da će ga otvoriti a neznaju ni oni sami dali imaju gumica ili šta već treba. Trenutno ga spremam za kukuruz.

Danas je u Backom jaru odrzana prezentacija kombajna 6040 u radu, u skidanju kukuruza. Evo malo slika.

A ovo sam danas upoznao jednog naseg uvazenog Clana koji se malo pomucio da udje u traktor zarad slikanja...

Bilo je nesto oko 24 najveca vlaga koliko mi se cini, bilo je vlage i oko 18. Nisam bas na to obraco paznju, tamo sam bio zbog masina. Moguce da je kombajn iz Srbobrana.

Bio i ja danas pozvan od strane vlasnika kombajna pa zato znam i ima nalepnicu sa strane sa njegovim prezimenom,ali nisam mogao da dođem danas zbog nekih obaveza,koji kad bih znao da će biti i članova ovog foruma mogle i da čekaju do poslepodne...:ppozdrav:

U poslednje vreme na forumu ljudi vise nisu tako drustveni kao pre, I vise niko nezove na neke dogadjaje, prezentacije i slicno, pa sam i ja danas vodjen tom politikom otisao na ovu prezentaciju. I onda odjednom ispred mene iskoci clan sa slike, i pita me jesam to ja (posto se znamo s drustvenih mreza) i tako da smo sasvim slucajno naleteli(on na mene) jedan na drugog.

prosao sam kada je vec bilo zavrseno,kombajn je bio na glavnom putu a ljudi pretrcavali put do svojih automomila i bune se sto ih ne propustim ;)

U poslednje vreme na forumu ljudi vise nisu tako drustveni kao pre, I vise niko nezove na neke dogadjaje, prezentacije i slicno, pa sam i ja danas vodjen tom politikom otisao na ovu prezentaciju. I onda odjednom ispred mene iskoci clan sa slike, i pita me jesam to ja (posto se znamo s drustvenih mreza) i tako da smo sasvim slucajno naleteli(on na mene) jedan na drugog.
A vas dvojica ste bas neprimetni svojim gabaritima :haha::haha: Pozdrav za oba clana,nadam se a i znam da se nece ljutiti zbog ovog komentara :ppozdrav:

Naravno da nema ljutnje, a zanimljiva stvar je da smo obojica iste tezine, rec je o magicnoj cifri od 130 kg. s tim da sam ja 205 cm, a on dosta nizi...

Samo mi je zao sto nisam ostao na rucku, jer bi siguran sam ocistili nas dvojica gajbu piva i 5 6 kila pecenja...

Danas bio pozvan na njivu u ssujedno selo tetak vozio kamionom a kombajn iz tvornice Same Deutz Fahr iz Županje je vršio uslužno kombajn je 6095 HTS ima 8 redi adapter kapelo, nabili su mu u grlo ubrzivać mase ispred lanaca i letvi, po meni kombajn i nije nesta posebno za to koliko kosta, kombajner nema pojma o kombajnu tjera ga 11-12 km/h svaki krug odštopava zaglavi mu u grlu na tom "ubrzivaću" pa onda spali na nekoj pogonskoj remenici lamelu, pa kombajn odjednom sam pocne kipat u radu, pa svašta nešta, na kraju sve u svemu ništa moja ocijena je minus 1, kombajn nije nista savršeno niti posebno, s tim da mu je 8 redi mozda i previse sa 6 bi radio puno bolje, al valjda oni znaju kako ide i da, onda vrsi puno lista izmljevenog u bunkeru, po pveča okretaje vjetra, pa smanji pa previše loma ima pa ovo pa ono iznenadilo me da uopče tako nestrucnom covijeku daju tako šta da vozi njemu je bitno da je radio do daske odvaljen i samo što brže da ide, i malo malo pa stane !

To kakav ga je covek vozio negovori nista o kombajnu, a 300 i kusur konja, ako se nevaram i 6 redova adapter? pa to jos nisam video a ni cuo, On tera 8 i igra se po potrebi s njim.

Nije on za 8 redi đaba mu 300 konja, kombajn mi nije ostavio nikakav dojam kada bih novo uzimo od DF-A bi na kilometar bjezo, i mal je bunker za taj adapter on u tabli od 1.5-2 kilometra nemoze otic na jedan kraj a ne krug napravit, sve u svemu ništa bolje da nisam iso razocaro se u kombajn, ne moze potjerat kombajn kako treba da mu na ulazu ne zagusi kako god al ne idepola dana su radili remont pola vršili toliko od mene znam sta sam vidio i kako ide s 8 redi ;)

Mene poceo da handri DF.Nece da spusti adapter. Danas nosi razvodnik kod hidraulicara i kaze sve uredu.

Nazad
Vrh