Deutz-Fahr

Pitanje
Šta zapravo mjeri indikator temperature na glavnom satu (onaj kraj kazaljke goriva)?

Temperaturu ulja, a sat pored njega temperaturu prvog cilindra. Ili obrnuto, zavisi od modela

Temperaturu ulja motora, ako imas hidro pogon trebao bi biti i treci sat za temperaturu hidro pogona koliko znam.

Ma da, trebo bi imat i treci za hidro pogon.

Samo redovno izduvavaj motor i ne bi trebalo biti problema sa temperaturama. Otvoris prednji i zadnji poklopac na cilindrima i sve dobro izduvas.

Ako i nađeš negde, teško da će biti drugačiji od ovog kojeg već imaš jer ga hebu godine.
Ili napravi nov rezervoar ili stavi fleku veličine kompletne stranice. Male fleke neće rešiti curenje.

Nabudži od Claas-a.Pocinkovan je a verujem da može da se kupi za tepsiju ribe, jedino boja nije ista ali šta sad.

Pozdrav svima....jedno pitanje jel ima neko remen 55x25x1844li,ako ima neko polovan kome ne treba samo da probam na moj DF m 34.80 da ga nabacim da vidim koliko bi dobio obrtaja bubnja najmanje,posto na moj nece ispod 720obrtaja...

Kupio sam DF 3580 pre par meseci i danas krenuo vrsit kukuruze.adapter je NH petoredni medjutim mnogo mi lupa zrno . tamo gde su one zavesice pa izmedju njih na onim dvema gredama ima samljevenog kukuruza znaci da ga iz nekog razloga malo vise drobi, pokusavao sam stelovat korpu ali nema rezutata nema nekog bitnijeg poboljsanja.
To je jedan problem a sad drugi.kad sam zavrsio njivu i krenuo kuci isao sam preko jaceg uspona i nisam se nadao da ce odma na pocetku stati.pogledso sam na sat temp, ulja hidro pogona i usao je u zuto polje sisao sam na ravno i sacekao da padne temperatura .kad se malo ohladio ubacio sam u drugu i izvukao je
da li je problem u hidro pogonu?
U uputstvu pise da hladnjak treba izvaditi i izzduvat. ja ne vidim nacin da se to lako vadi
Takodje mi nije jasno gde se sipa i ispusta ulje hidropogona i kako da znam da ima dovoljno ulja kad na onoj maloj posudi nema nikakav merac .da li manjkom ulja moze lagano gubit snagu

Па колики ти је лом ако си носио на откуп? Проблем је у броју обртаја доба и код мене видим да има лома али не нешто превише. Корпа ми је мало стегнута јер нам је кукуруз нагло презрео па као гумен и неће да га најбоље круни ако распустим корпу.
Око хидро погона се не разумем мој 3580 је погон на ремен. Е сада ако се греје мени пада на памет да је у питању хидро пумпа лошија или уље ако није мењано.

Kupio sam DF 3580 pre par meseci i danas krenuo vrsit kukuruze.adapter je NH petoredni medjutim mnogo mi lupa zrno . tamo gde su one zavesice pa izmedju njih na onim dvema gredama ima samljevenog kukuruza znaci da ga iz nekog razloga malo vise drobi, pokusavao sam stelovat korpu ali nema rezutata nema nekog bitnijeg poboljsanja.
To je jedan problem a sad drugi.kad sam zavrsio njivu i krenuo kuci isao sam preko jaceg uspona i nisam se nadao da ce odma na pocetku stati.pogledso sam na sat temp, ulja hidro pogona i usao je u zuto polje sisao sam na ravno i sacekao da padne temperatura .kad se malo ohladio ubacio sam u drugu i izvukao je
da li je problem u hidro pogonu?
U uputstvu pise da hladnjak treba izvaditi i izzduvat. ja ne vidim nacin da se to lako vadi
Takodje mi nije jasno gde se sipa i ispusta ulje hidropogona i kako da znam da ima dovoljno ulja kad na onoj maloj posudi nema nikakav merac .da li manjkom ulja moze lagano gubit snagu
Rezervar hidro ti je pored motora trebao bi da je pravougaoni oblik. Merac bi trebalo da je na cepu kad skines cep ima merac.
Obavezno heder i vitlo spusti dole kad proveris ulje.

Sto se tice loma na mom kombaju o kome sam pisao da li u vezi toga se samo podesavanjem korpe moze minimizirati lom ili ima jos nesto cime se moze uticati na taj problem. Jedan mi majstor rece da treba vidjet i koliko je ono gornje sito otvoreno,

Otvori gornja sita, donja izvadi, raspusti korpu i smanji obrtaje. U kakvom su ti stanju spirale? Ako su ostre kao zilet i one lome.

Nazad
Vrh