Deutz-Fahr

Koliko znam nije mladji, slicnih su godina. 3580 je malo napredniji, limarija je dosta bolje rijesena, sjecka se dosta lakse ukljucuje, imas joystick na rucici hidromata pa je rukovanje dosta lakse, i dosta drugih stvari. Uglavnom svaki dio skoro je poboljsan za malo i dobijen kombajn za dosta lakse rukovanje. Ako nije velika razlika u cijeni preporuka ide za 3580, dosta je laksi za rukovanje i veoma cest pa je lako naci dio.

Da, 2680 ima varijator. On je po gabaritima kao 3540. To su malo manji kombajni.

Ako te bilo sta zanima slobodno pitaj.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Gledam neki kombajn da je sa hidropogonom, a heder da bude 3.6m, kukuruzni 4reda (ovo zbog kapije) , mislite li da je to ok za 3580 ili ce biti neiskoristen?

Naravno da će biti ne iskorišćen, a i potrošnja će ti biti veća. 3,6m i 4 reda jednostavno nije za 3580.

Jbg kako kod mene ide 98 sa 3.6 hederom?Nije taj 3580 ništa manji od njega, može svuda da se provuče i prođe, pogotovo sada kada je saobraćaj kao u košnici, kroz selo ne možeš da prođeš k'o čovek a da se ne sklanjaš u stranu.

To da li je 3,6m ili 9m širok adapter u saobraćaju je ne bitno pošto i jedan i drugi mora na kolica e sad što nas mrzi da otkačinjemo to je nešto drugo a da bi se kombaj maksimalno iskoristio širina adaptera je veoma bitna.Ja razumem da kad je uži heder može brže da se vozi ali na primer šta se dešava sa reznim aparatom (kosom), da li ona isto radi pri brzini 4km ili 6kmh, pa na primer polegao usev, sigurno nećeš ići brzo u poleglom usevu kao u stojećem jeste da uži heder bolje kopira teren ali kad se sprema njiva onda se gleda da bude ravna a e spičkana kao što ima a ima bar 50% takvih njiva ali to je problem gazde parcele, zatim sitnjenje žetvenih ostataka, sečka na adapteru daleko više trpi opterećenje pri većoj brzini i veća je verovatnoća kvara a da nepričam o kvalitetu isečkanog, pa veći broj prohoda (gaženje parcele), više radnih sati po jedinici površine i svašta nešto a sve to rezultira većim troškovima ali no. Ja znam da to negde mora tako zbog položaja parcela i kofiguracije ali gde je ravno to može daleko da se ublaži.

Nas su "izdresirali" da vucemo heder. Privikli smo se 😁
U principu samo kad smo u jednom delu atara heder je zakacen. Cim prelazimo put, ili mosta vucemo heder.

Први пут ове године видим да испред великог трактора са дуплим точковима иде возило са ротацијом. Просто се изненадио...

Skoro svaki 3580 ima 3.60 heder, vanjska dimenzija je skoro 4m i lagano ide po glavnom putu. 3580 ti je najmanji kombajn sa hidropogonom, nemas manjeg od toga. 3540 je kao i 2680 perfektan za 3.60 heder ali nema hidromat sto je veliki minus. Deutz-ovi su svakako poznati po niskoj potrosnji tako da ne beri brigu oko toga.
Samo dobro gledaj da ne uzmes neki krs i da obavezno ima klimu!!

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Pa niko normalan ne bi kupio 170ks da mu stoji ili za 50kj godišnje. Nego je terao dan noć. Logično je da su izrađeni. Približna starost im je ~ 30-35godina. Dobar primerak zaista može da se nađe ali on košta više u proseku bar 8-10k€ od "redovne cene"...

Ja sam pre mesec dana kupio deut fahr 3580 sa petorednim sklapajucim adapterom cini mi se da mu nije tezak videcem kad ga probam u radu

Nazad
Vrh