Lala iz Banata
Član
Imam ja 36.10, a drugar ima 35.80. Sta god te zanima, pitaj.Ima li neko 35.80
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ja 36.10, a drugar ima 35.80. Sta god te zanima, pitaj.Ima li neko 35.80
Gledajući oglase cini nam se da je dosta jednostavan kombajn?Imam ja, noviju zelenu seriju. Nemam nikakvih zamjerki, mali potrosac i slabo se kvario barem moj. Za tri godine jedan senzor, par lezajeva,jedan remen i koji dio sa kose (uglavnom samo potrosni dijelovi). Jedino ima manu da puca na pogonu ladje, ali dovedes nekog bravara i napravice da valja. Nece se raspasti cijela ladja, nego je taj pogon glupo pricvrscen i od sile zna da pukne ali nece napraviti neku havariju.
Prednost m20 serije je sto ne zaostaje puno za naprednijom m30 serijom, a cijena je dobro niza. 2680 je kao starija verzija od 3540, na 3540 je bolje napravljena sjecka(nema dizanja nego samo poluga), motor je bolje zasticen i pritom ima manje prostora za rad, u kabinu je dodat yojstick sa komandama a veca braca poput 3580 imaju hidromat, bolje izveden mjenjac, bolje izveden poklopac bunkera itd. Uglavnom m20 serija je jeftnija nekih 5k eura od m30 serije, i nema tih unapredjena koje ima m30 serija. Ako se uzme uredan nema tu problema. Sta god interesuje rodjaka pitaj, tu sam.
@MONTOYA Cim vidis koliko ih ima znas kakvo je stanje. Imaju hidromat, klimu, mogucnost kacenja vecih adaptera(jedan cak vozi 6 redi) itd. Vecinom cim je deutz onda je 3580. 3580 je kupio skoro clan @DraleTD
Pa cemu kriti razloge...moze samo pomoci nekom u odluciNe bih o razlozima a Claas je za mene No.1 sviđalo se to nekome ili ne.
H je oznaka za hidromat, a TS je turbo separator ili twin nisam siguran, uglavnom TS je oznaka za dva bubnja.Na konedati spominju separator
https://konedata.net/puimurit/fahr-deutz-fahr/deutz-fahr-m-35-70-m-36-40/
Neka je neko konacno rekao pravo stanjeH je oznaka za hidromat, a TS je turbo separator ili twin nisam siguran, uglavnom TS je oznaka za dva bubnja.
Na 3580 i 3610 je gornji bubanj fiksan pa je problem u kukuruzu navodno da puno lomi, kod Toplinera je je štelajući gornji pa je bolje. Mana im je taj nosač lađe, ali to se riješi, a oni imaju mislim izvedbu sa fiksnom i nagibnom, sa fiksnom su kažu oko mene bolji, nikad nisam vidio razliku osobno izbliza pa to ne mogu reći, ali svi rade. Ima standard 913T motor ako se ne varam, zračno hlađenje i lako se održava. Kod nas su omiljeni jer su dijelovi dobavljivi u svakoj pekari, jednostavni su za održavanje i ima dosta majstora, samim time prodaju se ko mast kod nas pa je i to razlog, može se brzo promijenit kod nas.
Claas 98 je bolji jer ima duža sita i bolji povrat mase na bubanj, a ne na sita, ima bolju kabinu i više opcija, tipa spuštanje hedera uvijek na istu visinu, hektametar i tako neke sitnice. Claas ima i bolji lim, ima bolje rješenu sječku gašenje i paljenje preko remenice dok kod DF preko elektromagneta koji ako se uvozi izvana kombajn uglavnom nevaljaju, ali da se rješit i promijenit, a kod DF je prednost jeftinije održavanje, lakši pristup jer se kod njega diže cijela stranica gore, ne ko kod Dominatora što ima 100 vrata i motor je iza bunkera kod DF pa je po meni bolje.