Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ljudi kako vam sada kada je otoplilo izgleda 4943. Kod mene izgleda odlično. Sav se oporavio nije više bled nego ima modro zelenu boju. Jeste da ga ima i malog i zakržljalog (loše seme) ali pošto je posejano u pklopu od 69000 bilj. /h
biće to sve ok.

Verujem ti.Ja sam do sada sejao 4717, 4943, 5222, 5276 i nisu bili preko 2 metra visine a ove godine imam 4351 pa tek treba da vidim koliki mu je porast.

Kod drugara dkc 4943 prosle godine preko 3m, a ove godine za 10ak dana metlicenje a visina jedva 1.2m.
Tako da od prinosa ne ocekujem neku vajdu.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Još bolje kad je niži. Lakše će se skinuti. A i ne troši snagu u stablo već u klip.

3623 posejan preključe
IMG_20200621_184601.jpg

Nisam ja uopšte optimista sa mojim DKC 4943. Nejednak do bola. Jeste se malo oporavio i dobio boju ali ima i malog i srednjeg i relativno visokog, bože sačuvaj te ružnoće. Što bi rekla moja pokojna baba - tužan ti je i kamen, al je grdan. Ošpartan pre deset dana uz dodatak 260 kg/ha KAN-a, Ja generalno razočaran. Još kad prođem pored nekih njiva pa vidim, a oni crni, golemi...

Komšo,nisi dovoljno čitao forum,pisano je ovde i pre setve da taj 4943 nije ništa posebno.Ako si već hteo da seješ DKC imao si boljih hibrida.

Komšo,nisi dovoljno čitao forum,pisano je ovde i pre setve da taj 4943 nije ništa posebno.Ako si već hteo da seješ DKC imao si boljih hibrida.
Zanimljivo kako si to procitao da i nije neki hibrid, a nisi procitao da moze biti jako dobar.
Ako ti mislis da nije nista posebno prinos od 7500 kg/kj onda sta reci!

Nazad
Vrh