emigrant
Član
Aco nisam samo ja pisao da nisam nešto oduševljen sa 4943,još kolega je ovde pisalo da nije ništa naročito.Možda bolje da si probao 4717,a ja bih da sejem DKC probao 4351.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad nema kise u julu avgustu nema tog hibrida koji ce te izvuci.Izbacujem ga iz razloga što sam popizdeo koliko su podigli cene.Počeo dam ga sejati kada je setvena jedinica bila 120€ a sada je 200€.Ne kažem da ga ubuduće neću sejati ali ove godine neću.Jedan od razloga je i što zemlja na kojoj sada treba da ide kukuruz traži da bude kiše u julu i avgustu da bi se imao dobar prinos,tako da hoću da idem s nekim drugim hibridima.Kada je suša nikakav DKC ne pomaže.Imao sam tu 1500kg kukuruza po hektaru u sušnoj godini.
Sejao 4717 2016 god i lose mi se pokazao 5031 bio jaci od njega, 4351 prosle godine 5,5t uz to da ga tukao grad 2x pred usev psenica zaorano 3x15 i u setvi u vrsti 80kg ureje posejan na 20cm klipcici kao saka, to kad bih i uzimo opet sve na 18 cm inace nista od njega ...Aco nisam samo ja pisao da nisam nešto oduševljen sa 4943,još kolega je ovde pisalo da nije ništa naročito.Možda bolje da si probao 4717,a ja bih da sejem DKC probao 4351.
Ja sam uzeo ove godine prvi put 4351.Hocu posle njega da sejem uljanu repicu.Moje iskustvo sa dkc je ovakvo:sve sto pocinje sa 50.. kod mene ne moze da omane.Probaj 4351,moze i na losije zemljiste,ja probao i to sa setvom na 22,klipovi bili kao onaj sprej Raid ...