Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Svi hvalili 4943 pa da ga probam a 4717 raniji fao pa da se skine pre svih a ono skroz kontra, zakucao vlagu na 16.5% i držao do oktobra a zdravo zelen.Jeste spustio na 13 čim je sinulo i dunuo vetar ali trenira opasno živce.

Ja sam sad uzeo 4943 ipak vidim da mi stigao on umesto 4717..videcu kakav ce biti ove godine

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

haha nemam problema s tim,moj klinac mi bacio druk lager stari neki u prikolicu od kombajna i ja nisam to ni video,natovario coveku kukuruz odvezem kuci on me zove kaze kakav ti ovo lager u prikolicu bioo...hahaahaha ziv sram me pojeo..tako da i ako bude laksi moj sin ce malo da podigne kilazu ako baci neko gvozdje ;)

Olalija nisam mislio da se rade ogledi dkc i drugih . Bar meni nema potrebe sijem ga desetak godina . Nego sam pisao da ako je neko u mogucnosti dauradi poredjenje istog hibrida sa i bez akcelerenoa.

Olalija nisam mislio da se rade ogledi dkc i drugih . Bar meni nema potrebe sijem ga desetak godina . Nego sam pisao da ako je neko u mogucnosti dauradi poredjenje istog hibrida sa i bez akcelerenoa.
Ma znam, nisam na tvoj komentar ni odgovarao. Imam ja prošlogodišnji 4943 bez i ovogodišnji sa Akceleronom ali mislim da to baš nije dobro za ogled jer može biti razlike u klijavosti i energiji, za ogled ipak treba semenski kukuruz iz iste sezone.

4943 je laksi od 5031. 5007 je tezi od oba. P je generalno veci hl od DKC-a. ZP je jos veci, samo ga ne sejem a imam volju. Mozda kada napravim susaru (ako napravim).

Ma znam, nisam na tvoj komentar ni odgovarao. Imam ja prošlogodišnji 4943 bez i ovogodišnji sa Akceleronom ali mislim da to baš nije dobro za ogled jer može biti razlike u klijavosti i energiji, za ogled ipak treba semenski kukuruz iz iste sezone.
Uporedis a navedes koliko je koji imao sklop u zetvi pa da zanemarimo losiju klijavost . Dabome moze znaciti i nejednakije nicanje zbog starog sjemena ako bude,

Zanimljivo, vrlo zanimljivo.Kod mene prošle 2019 DKC 4717 i 4943 u odnosu na P i OS imali dosta slabiji hl.Recimo dve full pune zmajevke DKC-a jedva 15 tona dok ovih drugih 16.5 tona a kamionka 15 tona P i OS dok DKC-a 13 tona.Po meni to je baš drastična razlika i naravno gubitak prinosa a vlaga se kretala od 12 do 14% u zavisnosti od dana.
A sta sam ja docekao ove jeseni sto se tice HL od P9903 vlaga oko 12%, kamionka koja je jesenas punila neverovatnih 17.6-17.7t Dkc-a svih koje sam imao, a baca Pionir 15.5t sve ful punjeno u prikolici. Sreca pa samo 3kj. Opet drugi P 0412 hl jako dobar.
I ja nisam placen od nikoga da spinujem al tako je bilo.

Poslednja izmena:
Naj cesce pominjani hibridi u ovoj temi su 4717 i 4943 a ja ih recimo poizbacivao prve godine posle probe. Dali vas privlaci raspored cifara u tim hibridima ili neiskustvo, nemam pojma :haha:

O čemu pričate,lepo sam vam rekao 4943,zaboravite u setvi.A ako hoćete da Vas deru sejte DKC.Sejao sam ga bar 10g,ali sada će neki drugi hibridi dobiti prioritet kod mene,tu pre svega mislim na SYngentu i OS.Pa da vidimo,šta se kome isplati.U suši da ne pričamo,nek dođu promoteri DKC-a.

Emigrant, probao sam Syngentu iz inata kao ti. Kod nas vise od 1 t/kj manje od Dekalba. A bila mi je na najboljoj zemlji. Jednostavno nema potencijal za prinos. Ameri su izmislili hibride.

Kod nas je SY Carioca prošle godine bio izuzetan.Nisu znali na silosu šta će sa njim pa ga se rešavali za neku smešnu cenu a on razvalio.

Стварно мало нервира ова тема колико је ко где имао, толико тога утиче на приносе да је малте не не могуће дискутовати о томе....мислим приносу јбг.Надморска висина,квалитет земље,како који газда одржава земљу,са које ПОВРШИНЕ колико је ко добио то је пресудан фактор,итд итд итд

Nazad
Vrh