Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Juce stiglo seme Dkc 3623, god proizvodnje 2017!!!!!!
Odmah zvao dobavljaca, rekli su mi da su im tako poslali iz dekalba. Ako oces uzimaj ako neces vracaj, drugog semena nema.......
Na deklaraciji pise klijavost 95%......
Sta raditi, sejati ili ne?

Poslednja izmena:
Malo ću parafrazirati njihovu izjavu:
Ako ne možeš kupiti drugo odgovarajuće sjeme, uzimaj, a ako možeš vrati. Samo oprez, da ne bude drugo lošije od ovog.

Декларације од хибрида које сам ја добио.
766b71a9e5040e39a12b8573ac40ff53.jpg
73efde5a31422adc9b22bdff4dfe0e18.jpg
97db95fdb2f5ca196a2f19e46831304f.jpg

Ma vrati ti to lepo, papir trpi sve, da sejes seme iz 2017, sto ne iz 2007.. Kupi bre seme ko covek i nemoj da sam sebi kidas zivce, bar sad toliko semenskih kuca i razlicitih hibrida ima...

Taj hibrid nije tako popularan pa je ostalo seme,jer drugi su skoro 100 % rasprodani,lepo vrati uzmi neki rani od p ili kws,ovaj ionako odudara što se tiče visine a prinos će bude sličan kao i od drugih semenskih kuća.

Ja ne zelim ni da lici ovo na to da zelim nekoga ubedjivati da moze slobodno da se poseje DKC star 2-3god.
Ali bih eto hteo da znam da li je neko od vas posejao neki put staro seme Dekalba?

Ove godine sijem 8 vrecica dkc od prosle godine ostalo i to zasticeno nupridom pa cu javiti . Inace 2014. Ili 2015 dobili neku humanitarnu neki rani dkc star 3 godine ,nicanje katastrofa ,mozda pola . Sve presijali.

Pitam jer znam da nije jedno sejati staro seme DKC ili neke druge semenske kuce, po narocito nase.
Pre vise god. NS seme sto mi je preostalo od godinu ranije nije niklo ni 50% pa presejao, dok jedne god. DKC 5276 seme koje je bilo predeklarisano, staro godinu dana posejao sam te godine i sledece sta mi je preostalo i niklo je bez problema.

Nisam bas razumeo dal je predeklarisano ili je jednostavno gurnuto u prodaju sa deklaracijom iz 2017god sto je nedopustivo jer je to teski kriminal, ta deklaracija vazi samo te god do kraja juna.
Ako je predeklarisano opet je to jako staro seme i nema tu neke velike vajde i to seme ne moze da ide po zvanicnom cenovniku vec dosta jeftinije.
Jako je zajebano kada hoces neki hibrid a on ti kaze ako ti ne odgovara vrati, a nemas vise gde da ga nabavis jer te dovukao u 5do12, jos pritom ti nije ni rekao da je seme staro nego ako vidis vidis ako ne dobro je proslo! Takav dobavljac te moze u svakom trenutku zajebati i on je po meni za izbegavanje.
I ako mu vratis seme on ce ga uvaliti nekom kome je frka i ne gleda sta je kupio.

Predeklarisano je seme, ima nalepnicu za svaku godinu iza + dobio sam onaj papir (deklaraciju) gde pisu svi podaci za seme.
Inace seme je naruceno jos januara a stiglo tek sada......

Slazem se da nije uopste korektno ponasanje prodavca.
U mom slucaju je seme bilo predeklarisano, staro godinu dana i podrazumeva se da je bilo jeftinije. U ono vreme kupljeno u Granexportu PA. Posejao sam te god. i naredne ostatak bez posledica.

Nazad
Vrh