Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Bravo za Duleta,prevari me prosle godine da ga i ja ubacim u svoj asortiman hibrida

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
nije tu stvar prevariti nekog probas jednu vrecu pa vidis malo bezobrazno ce biti da kazem da sam pretprosle godine imao u ogled p9911 prosle 216 i svaki dkc je bio bolji od pomenuta dva pionira!Sada ne kazem da je Pionir los hibrid ali to su solidni hibridi koji nebi smeli mnogo da podbace a mene taj pionir nikako nece cak i zp427 bio bolji od pionir 9911 dok kws Konfites usrao motku nacisto podbacio za 3 tone.ZP 606 iz ogleda imao vlagu 19% dok je DKC 6340 slican fao imao 14,5!Svi sem mene i jos dvoje ljudi koji sejali prosle godine imali preko 9tone minimum po hektaru ja sam imao i 12 tone u dobroj zemlji to jest njivi moze da rodi video sam i uverio se ali najbolje je probati prvo po jedan dzak i ne gadjati najjace fao grupe to jest najrodnije moj savet ko nije radio DKC je da za probu uzme 4717,5031 ili 5068 najstandardnije hibride za sve tipove zemlje

Ajde neka neko uradi ogled isti hibrid sa i bez tog akcelerona pa da vidimo . Ja nemogu ove godine imam vec neko sjeme a necu mnogo kujuruza ni imati.

Ja sam prosle godine u jednoj parceli imao pioneer i dkc

Dkc 4717
c57f13ce9547c464dc569ca344fbeade.jpg
587588aefbc0c49054a9d98aada84bad.jpg

Pioneer 9911aquamax
Generalno od starta pioneer je imao bolje nicanje i bio je napredniji
c8d1ce2b295e8efee87191c99ac360e2.jpg
6c124e5fd7c6d35f865e6bfc159cea7a.jpg

E stvarno svašta, pa prošle godine sam imao 34 hibrida, na osam različitih njiva ih mešao, tri tipa zemljišta, na sedam od osam imao i Pionir I Dkc, snimio video, objavio rezultate kako bih razjasnio situaciju i opet ne vredi...

E stvarno svašta, pa prošle godine sam imao 34 hibrida, na osam različitih njiva ih mešao, tri tipa zemljišta, na sedam od osam imao i Pionir I Dkc, snimio video, objavio rezultate kako bih razjasnio situaciju i opet ne vredi...
Ako je meni namenjeno, e svasta. Pa hocu da cujem neko srugo mišljenje. Da li je razlika veca ili manja itd.

Ako je meni namenjeno, e svasta. Pa hocu da cujem neko srugo mišljenje. Da li je razlika veca ili manja itd.
Aaaa, izvini kolega, nisam skontao da treba mišljenje. Evo i moje mišljenje, samo domaći hibridi, Ns 640 i Zp 677 su po mom mišljenju najbolji za čokanje, Dkc i Pionir se teško kupe, sitni su a i brže izgore, slabo drže vatru... :ppozdrav: ::novac::

Prijatelju opusti se. Nigde te nisam "potkacio". Hocu da cujemo i neka mišljenja na različitim parcelama. Nisi Kim DzongnUn (ili kako vec) pa da sve bude po tvom. Ne razumem stvarno.

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Pa ovako merio sam punu prikolicu ljutomerku sa stranicama hvata tacno 4t..dkc je bio tezi za 200kg u odnosu na pioneer koji je imao 4t tacno..krupnije zrno i veca hektolitarska masa..po meni su slicni,jedino dkc brze otpusta vlagu

Zanimljivo, vrlo zanimljivo.Kod mene prošle 2019 DKC 4717 i 4943 u odnosu na P i OS imali dosta slabiji hl.Recimo dve full pune zmajevke DKC-a jedva 15 tona dok ovih drugih 16.5 tona a kamionka 15 tona P i OS dok DKC-a 13 tona.Po meni to je baš drastična razlika i naravno gubitak prinosa a vlaga se kretala od 12 do 14% u zavisnosti od dana.

Zanimljivo, vrlo zanimljivo.Kod mene prošle 2019 DKC 4717 i 4943 u odnosu na P i OS imali dosta slabiji hl.Recimo dve full pune zmajevke DKC-a jedva 15 tona dok ovih drugih 16.5 tona a kamionka 15 tona P i OS dok DKC-a 13 tona.Po meni to je baš drastična razlika i naravno gubitak prinosa a vlaga se kretala od 12 do 14% u zavisnosti od dana.
Pisi da te svi razumemo man se hl.Koliko je koga po jutru bilo

Nazad
Vrh