Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ja sam 2012 posejao na 19 pa naisla ona susa i samo na 2 parcele pozitivno sam prosao. Od tad sejao sam na 21 stim da prosle god na jednoj parceli od 3 kj opet sam posejao 1 kj na 19 cm i sve je bilo ok! Na toj parceli bio je rod od 6500 kg/kj.

Prošao bi isto da si posejao te godine i na 21cm ta dva cm mu ne bi pomogla bar ne dkc hibridima

Момо из горњег видео клипа!

e7bd790f28554dd4c38adf8bb8e169d4.jpg

Aa, sad vidim , iz Zrenjanina . Misliš flex ? Nego naš promoter kaže da je 4717 fleksibilan ,dal je to tačno ? Piše u našem katalogu da je visok , fleksibilan širokih listova , a ovde se čini nizak i klasičan dkc uspravnih listova ?

Мислио сам под "флексибилност"повећање клипа у однос на ређи склоп!
До сад су у каталогу имали ознаке "fix" "flex" ове године то не видим .?!
Сад су увели"HD"

Ne znam sta gospodin govori, al znam sta mi pre neki dan reko gosp. Miladinovic predstavnik dkc-a za backu.Po njegovim recima, 4717 apsolutno atipican dkc, "nosenje"klipa, erektivnost listova, visina sve potpuno drugacije. Vise lici na konkurenciju nego na njinu genetiku.Bitna stvar na koju je skrenuo paznju je sklop, nikako ispod 19cm .

Изгледа да сам седео на ушима, јел то "fix"i flex" се односи на листове а не на клип.Ауууу.. ал' сам ја отиш'о у опсајд!

Danas stigao 5031,5830,5222,5007 i male vrece 5276.Ostalo jos da stignu velike vrece 5276.Seme iz Rumunije.Tezina 5031 29,98kg.

Jel zna neko dali ovaj Madjar pominje neke osobine ovog hibrida u vezi visine, oblika listova i fleksibilnosti u ovom videu iznad i u ovom ?

deo koji je citao iz prospekta:

Visoko stablo sa niskim polozajem klipa. Debeli klipovi govore o ogromnom potencijalu prinosa. Ima jaku stabljiku i odlicno otpusta vlagu. Ovaj hibrid preporucuju onima koji zele visoke prinose ali ne bi da se kockaju sa gustim sklopom.

od dela gde ulazi u parcelu:

Na pocetku parcele se nalaze stabljike sa tri klipa, a nakon ulaska u parcelu cesta je pojava dva klipa. Debljina klipa je nivo 6 ( bemliga sta mu to znaci? 6 cm? to je onaj deo kada navlaci onu plastiku na klip ) a duzina klipa je 21-22 cm. Jako debela i jaka stabljika i potpuno zdravi klipovi. Po prinosu pripada fao grupi 400 a sa otpustanjem vlage pripada u fao 300 grupu. Ima dosta zelenih listova iako je kraj avgusta. Kada je podigao kameru kaze da se moze videti kako je lepo podneo ovo leto koje nije bilo idealno za kukuruz. Ovaj hibrid je dokazao u ovom ogledu da moze jako dobro da rodi.

Nazad
Vrh